Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Maandag 03/10/2016 om 20.00 uur start de veiling van Cyriel Jorissen

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Terwijl de liefhebbers van de halve fond nog tot woensdagavond 05/10/2016 hun gading kunnen vinden op de verkoop van Marc Vandevelde worden de liefhebbers van de zware fond nu op hun beurt verwend met de totale verkoop van Cyriel Jorissen uit het Limburgse Heur (Tongeren).

De gevreesde duivenmelkerlong maakt hier het zoveelste slachtoffer. Omwille van drukke beroepsactiviteiten als zelfstandig ondernemer is Cyriel pas relatief laat in de duivensport gestapt. Oorspronkelijk op de snelheid maar omwille van een zeer moeilijke zuid-oostelijke ligging schakelde hij al vlug over het naar zware fond werk waar die handicap een minder grote speelde.

De eerste fondduiven werden gehaald bij Albert Jorissen (geen familie) uit Rijkhoven. Daarna een koppel jongen uit de 1e Barcelona ’91 van Willy Moermans uit Rutten. Duifjes waarvan de nazaten nu nog steeds hun bijdrage leveren  op het kweekhok. Verdere versterking kwam er met duiven van Guillaume Raskin (Tongeren) en van de Nederlandse fondspeler Hansoul. Een duivin van wijlen Eric Daenen uit Tongeren en  een duiver, als bon gekocht, bij Henri Fitlers (Henis) betekenden enorme versterkingen voor het kweekhok. Recenter werd ook bij Erik Devlaminck (Hulste) aangeklopt.

Uiteraard ook, en misschien wel de meest invloedrijke factor op het kweekhok, is de eigen Barcelona lijn (2é nat. Barcelona en Diamond Award winnaar). In deze veiling zien we een zoon uit die lijn opduiken. Met name de topkweker ‘Rhone’. Hij is vader en grootvader van ondertussen tientallen goed vliegende duiven.  Ook De Narbonne en De Limoges zijn naast supervliegers ook topverervers gebleken. Verder natuurlijk ook via Staf Haex de 1é nat Irun uit de Florizoone lijn. En via Rik Ceusters (Meeuwen) Freddy Vandenheede en de superkweker Freddy van Pros Roosen. Ook treffen we er de befaamde Sedna I lijn van Jos Thoné aan.

Een nationale zege op Pau. Een inter-provinciale zege op St–Vincent en negen provinciale overwinningen sieren de erelijst. Een palmares waar de meeste liefhebbers zelfs nog niet durven van dromen. 

Nu volgt dus een gedwongen afscheid van de duivensport van een kolonie die zeker en vast nog niet op haar retour is. In het laatste actieve seizoen 2015 werd Cyriel nog 1é algemeen kampioen met 1 en 2 in de Fondclub Ambiorix Tongeren en werd de provinciale palm op Marseille veroverd. U krijgt hier de kans om een keuze te maken uit een kwalitatief zeer hoogstaande kolonie die haar sporen in de duivensport ruim verdiend heeft.

     

Wegens de in duivenmiddens zo gevreesde stoflong ziet Cyriel Jorissen zich genoodzaakt om de actieve duivensport vaarwel te zeggen. Een kolonie die nog steeds top presteert komt zo onder de veilinghamer.

 

De veiling start op 03/10/2016 om 20u en eindigt op woensdag 12/10/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 9 oktober 2016 van 10-13u.

Klik hier om naar de veilingen te gaan  

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven