Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Marc De Keyzer (Schoorisse-Markedaal)

Geplaatst op 19/11/2017, Auteur: pitts/PB


De voorbije jaren werd de kolonie van Marc De Keyzer, Schoorisse-Markedaal,   gevoelig ingekrompen. Op het vlieghok nog slechts een 10-tal weduwnaars. Met de duivinnen werd enkel als jonge duif gespeeld.  Ieder jaar werden een 25-tal jongen uitgewend,  maar bij het begin van het  jonge duivenspel was deze groep vaak reeds uitgedund door strenge selectie tot een 10-tal.
Op het kweekhok slechts een 4-tal koppels, waarvan de duivers stuk voor stuk bewezen vliegduiven zijn en de duivinnen als jonge duif hun plaatsje hebben verdiend. 
Zo werd de “Vooruit 211/12”  na zijn indrukwekkende vliegcarrière, zo mogelijk nog een beter kweker !  Zijn roste zoon 710/15 vloog liefst 6x de 1e  als jaarling, met in totaal 11 x 1e  op 3 seizoenen !!!!!    Ook de “Blauwe Norbert 222/12” (rechtstreeks van broer Norbert De Keyzer) was een begenadigd vlieger (11 x per 10-tal op een nationale vlucht !!) en werd een vaste waarde op het  kweekhok  te Schoorisse.
De huidige vaandeldragers op het vlieghok presteren er niet minder op ; zo is er de Cedric  (609/14) met een serie topklasseringen op Souppes, maar ook vroege prijzen op Argenton, Bourges, enz.

Marc De Keyzer kan terugblikken op een indrukwekkend palmares als duivenmelker. Een man met de kleine korf, maar met grootse prestaties.  Bikkelhard geselecteerde duiven voor het werk van 200 tot 700 km.  Door de ouderdom van Marc en zijn echtgenote  wordt het dagelijks onderhoud, inkorven, … van de duiven te zwaar.  Met spijt in het hart doet Marc afstand van zijn geliefde atleten, waarvan de meesten op het hoogtepunt van hun carrière.  Er blijven enkel nog enkele jongen 2017 achter op de hokken. 
In de verkoping  geen enkele profiteur of naamduif, maar bikkelhard geselecteerde topduiven.  Enkel de allerbesten konden hier hun plaatsje bemachtingen en behouden !

Verkoop van deze 30 topduiven via www.pitts.be van 13/11 tot 22/11/17, met een kijkdag op zondag 19/11 van 11 uur tot 13 uur, te 9340 Lede,  Lange weestraat 51.  

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven