Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Maurice Van Rillaer uit Haacht is de DAL-melker van 2016

Geplaatst op 02/03/2017, Auteur: Duivenkrant


In 2005 is binnen het latere organisatieteam van de DAL-melker-verkiezing het idee ontstaan om - in navolging van de verkiezing van de Gouden schoen in het voetbal en de Kristallen fiets in het wielrennen een verkiezing op te starten van de MELKER van het Arrondissement Leuven. Dit omdat de medewerking van ROB-tv werd verkregen (publicatie van lossingen, aankomsten Herent en Brabantse Unie enz.) Dit initiatief werd afgetoetst bij een aantal duivenmelkers die daar enthousiast over waren.
Een aantal van de beste melkers uit het arrondissement werd het 1e jaar gevraagd om de volgens hen beste melkers op snelheid, halve fond en fond van 2005 te nomineren. Deze werden aangeschreven en uitgenodigd op een gala-avond in Chateau de Namur in Blanden. Een 80-tal aanwezigen verkozen daar wijlen Robert Van Eycken als DAL-melker 2005.
In 2006 , 2007  en 2008 is de DAL-verkiezing doorgegaan in Wijgmaal met Deno-Herbots,  Herbots Jo + Raf  en Albert Derwa als winnaars. In 2009 werd éénmalig uitgeweken naar zaal dennenhof te Tielt-Winge met opnieuw Robert Van Eycken als winnaar.

Grotere zaal
Omwille van het succes van de organisatie diende te worden uitgekeken naar een grotere zaal en werd gekozen voor de Salons Lassaut waar de DAL-gala avonden sindsdien zijn doorgegaan met als winnaars: Ivan Vanvuchelen (2010),  Derwa-Luxem (2011), Gommaire Verbruggen (2012), Kristiaan Vrebos (2013) en Remi Speltdoorn (2014), Jespers-Vanderwegn (2015) Het aantal aanwezigen schommelt sinds de verhuizing naar Salons Lassaut steeds rond de 150. Er waren dit jaar 71 stemgerechtigden.

Omdat de dames ook telkenjare sterk aanwezig zijn werd enkele jaren geleden besloten om ook deze bij de festiviteiten te betrekken en werd er telkens een wedstrijd voor de dames georganiseerd.

De verkiezingsrondes
De verkiezing van de DAL-melker en de Snelheid, Fond of Halve Fond melker is steeds dezelfde gebleven.

·       In een 1ste stemronde wordt per categorie gestemd op DRIE namen en het aantal verkozenen voor de 2e stemronde is 50%;

·       In een 2e stemronde wordt per categorie op TWEE namen gestemd. Deze stemming bepaalt de 10 finalisten maar ook de winnaars per categorie (die uiteraard ook in de finale zitten).

·       In de finale stemronde (namen worden alfabetisch gerangschikt) wordt op EEN naam gestemd.

·       De winnaar van deze finale stemronde is de DAL-melker !!  Komt deze winnaar uit de categorie Fond (zoals Speltdoorn in 2014) dan is er geen fond-melker maar enkel een DAL-melker Snelheid en Halve Fond).

 

Het systeem van nomineren is ook steeds gelijk gebleven. De aanwezig genomineerden van 2015 werden aangeschreven en uitgenodigd om drie namen per categorie te nomineren. Deze worden dan op hun beurt aangeschreven en uitgenodigd om aanwezig te zijn.

 

12 de editie

Dit jaar was de 12de editie. 


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven