Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Meer en meer dopingcontroles bij de inkorving in de lokalen

Geplaatst op 13/08/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Vorige donderdag bij de inkorving hadden ze bij De Toekomst Halen "prijs". De dopingcontroleurs zorgden uiteraard eerst voor nogal wat deining, maar als snel bleek dat ze hun werk voortreffelijk deden. Intussen zijn er al heel wat controles gebeurd, telkens volgens het boekje. De aangesproken liefhebbers halen hun duiven zelf uit de korven, ze worden in een andere korf geplaatst waar dan gewacht wordt tot ze hun 'kakske' hebben gelegd op de propere doek. 
De meeste liefhebbers - zo lijkt het toch - vinden de controles een goede zaak, maar zoals gewoonlijk weigert de KBDB hierover te communiceren. Het wordt nu wachten op de uitslag van de controles en nog een stuk belangrijker op de bstraffing van eventuele dopingzondaars. Hopelijk gebeurt dat niet zoals met de straffen in het verleden. Dat debacle zindert nog steeds na in de kringen van duivenliefhebbers.
 In verband met dopingcontroles hanteert de KBDB dus een stevige communicatiestop. Nationaal secretaris Geert Philips zei daarover al eerder: "We hebben daar een eenvoudige verklaring voor. Er worden door de KBDB geen mededelingen verstrekt over lopende dopingcontroles en dit omwille van een welbepaalde reden: we hoeden ons voor procedurefouten. Het zal u niet onbekend zijn dat we in een rechtstaat leven. De minste procedurefout kan de rechtspraak beïnvoeden of zelfs tenietdoen. Daarom zal ik u ook niet vertellen bij welke liefhebbers er controles aan huis of op het hok zijn gebeurd."
Over het verhaal dat er bloedafnames van duiven in lokalen zouden gebeuren zei Geert Philips eerder: "De controles die in de lokalen gebeurd zijn, slaan alleen op mestcontroles. Van bloedafnames is geen sprake. Dat kan trouwens ook niet, want dan zouden die duiven net voor de inkorving moeten vastgepakt worden om een handeling te ondergaan. Dat kan niet. Overigens, ik wil hier wel nog aan toevoegen dat eventuele bloedafnames op de hokken alleen kunnen gebeuren door een dierenarts."

 

U kan uw mening kwijt via onze poll.

 

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven