Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Meerderheid meldt vreemde duiven aan

Geplaatst op 24/05/2017, Auteur: info@pitts.be


Uit onze Pitts-poll blijkt dat de overgrote meerderheid van de liefhebbers (83,5 procent) alle vreemde duiven aanmeldt. Slechts 14% meldt een beperkt aantal, en een kleine minderheid (2,5%) laat weten dat ze zich daar helemaal niet mee bezighouden. Sommige liefhebbers trekken deze cijfers in twijfel omdat ze in de praktijk heel andere ervaringen hebben ondergaan.

Enkele reacties:

- Ronny Holvoet, Kortrijk: “Zouden onze verloren duiven bij die 2 procent terecht gekomen zijn? Raar.”

 

- Jefken Uyttendaele, Lede: “Al 3 duiven aangemeld via KBDB maar slechts van één een bericht gehad, en die kwam er dan nog niet om! Zelf al 5 jonge dit kwijt maar helaas géén enkel bericht gekregen!”
 

- Walter Poppe, Lede: “Ik meld alle verdwaalde duiven aan. Jammer genoeg is dit vaak een frustrerende bezigheid. Steeds vaker komt het antwoord dat het te ver is om er om te komen en dan zit je daar maar mee. Zeker bij jonge duiven heeft het weinig zin om die los te laten, want ze komen toch terug. Wij vragen onze duiven om honderden kilometer te vliegen maar zien er tegenop om vb 40 km met de auto te rijden om er eentje op te halen dat de weg kwijt is. Eigenlijk wel bedenkelijke dierenliefde, of niet soms???”

 

- Johan Veraghtert, Geel: “Ik heb vorig jaar eens een Hollandse duif opgevangen. Knappe jonge duif en heb de melker gecontacteerd. Uiteindelijk vroeg hij of ik de duif zaterdags naar Heusden kon brengen (vanuit Geel) naar de convoyeur die daar een lossing ging uitvoeren. Want hij had ze heel graag terug en vond geen andere oplossing. Heb de moeite gedaan en de chauffeur had een korf met streekproducten bij als beloning + 20 euro. Het bleek een bon te zijn van Eijerkamp, zo meldde hij me achteraf via mail. Zo kan het dus ook. Allebei content, duivensport zoals het zou moeten, niet?”
 

- Jozef Depoudre: “Ik meld altijd een duif aan, niettemin ben ik 12 jongen kwijtgeraakt, maar geen melding.(gestempeld met tf nr).”


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven