Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Midweekvluchten: KBDB hanteert twee maten en gewichten

Geplaatst op 11/07/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Deze week worden heel wat leervluchten en prijsvluchten afgelast door de slechte weersvoorspellingen. Dat bezorgt zowel verenigingen als vervoerders de nodige kopbrekens. De KBDB krijgt de aanvragen binnen om verschuivingen door te voeren, maar soms lijkt het er toch op dat er niet rechtvaardig wordt geoordeeld.
Neem nu De Olijftak Herk-de-Stad, een hardwerkende vereniging die op donderdag midweekvluchten speelt uit Momignies. Vervoerder is Vanderstukken.Zopas ontving De Olijftak een mail van de provinciale secretaris van KBDB-Limburg met de boodschap dat er donderdag daar niet mag worden gelost. In Herk-de-Stad fronsen ze uiteraard de wenkbrauwen en klinkt gemor. Nog straffer is dat Vlaams-Brabant daar wel mag lossen. En nog straffer is dat in Geetbets negentig procent van de duiven die daar worden ingekorfd uit.... Limburg komen, met name uit Halen, Loksbergen, Herk-de-Stad.
Een reactie: "De heer Claeskens, provinciaal voorzitter van Vlaams Brabant en lijsttrekker van de partij 'Geetbets boven'  bij de nakende provinciale verkiezingen korft woensdag POTTEKESPRIJSKAMP in met lossing op donderdag in Momignies."
Voorzitter Claeskens is zeer verwonderd over deze reactie. Hij zegt: "Wij als Vlaams-Brabant hebben nooit problemen gekend. Ik begrijp die reactie dan ook niet. Alle verenigingen van de sectoren 2 en 3 van Vlaams-Brabant - het zijn er minstens 7, en dus zeker niet alleen Geetbets - korven op woensdag in om donderdag te lossen in Momignies. Als provinciale voorzitter van Vlaams-Brabant heb ik enkel vernomen dat Herk-de-Stad (Limburg) woensdag niet mag inkorven - op straffe van een sanctie - om donderdag te lossen in Momignies. Niet meer of niet minder dan dat."  

Intussen kreeg het gewest West, waar op woensdag Mettet wordt gespeeld, wel de toestemming om donderdag  in Mettet te lossen. In Herk-de-Stad, dat tot West behoort, kunnen ze niet meer goed volgen. Twee maten en twee gewichten, zo klinkt het daar. 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven