Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Na Vervloesem en Poussart mag ook Roberto Panza opnieuw met de duiven spelen

Geplaatst op 06/06/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


In 2014 veroordeelde de KBDB Roberto Panza tot een schorsing van 36 maanden en een boete van €15.000. Dat was het gevolg van zijn positieve dopingtest voor de inkorving van Cahors en Poitiers (11 juli). De resultaten van de tegenexpertise, aangevraagd door Panza, waren identiek als de eerste analyse: de stalen bevatten sporen van cafeïne. Maar wat gebeurt er nu?
Na Vervloesem en Poussart is de KBDB ook met Panza een dading overeengekomen. Met een dading wordt de liefhebber niet vrijgesproken maar vervalt de straf en zijn boete en mag hij per direct terug met duiven spelen. In de dading is duidelijk ook spreekverbod overeengekomen. In Halle blijven ze denken dat ze zich alles kunnen permitteren. En vinden ze het niet eens nodig om de liefhebbers te informeren. 
Dat die dopingdossiers de liefhebbers weer pakken geld kosten, kan het nationale bestuur blijkbaar geen barst schelen. Roberto Panza heeft altijd gezegd dat hij alleen maar een compromis met de bond wil “als de KBDB zijn gerechtskosten, die enorm zijn, zal terugbetalen.” Tussen haakjes: die gerechtskosten zijn intussen zo groot als de opgelegde geldboete, die Panza weigerde te betalen.
Bovendien stelde Panza dat  zijn duiven opnieuw geklasseerd moesten worden.
De KBDB laat met zijn bochtenwerk een wrange nasmaak bij de betrokken en bij alle andere liefhebbers na. Hebben ze schrik voor claims of procedurefouten? Of zijn ze in Halle helemaal de pedalen kwijt?

 

 

REACTIE


Ik blijf het raar vinden dat zoveel mensen, waarvan aanvankelijk, de schuld door de KBDB bewezen was, nu vrijuit gaan. Panza, Vervloessem, Poussart, de morfine-zondaars,...En Claeskens waarvan de onschuld door onze bekendste toxicoloog bewezen werd, geschorst blijft. De logica is zoek.
Jan
 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven