Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Nieuw automatisch systeem voor het muteren van Belgische duiven

Geplaatst op 21/02/2024, Auteur: KBDB / Davy

199687-unknown-croppedxs.jpg | Pitts

KBDB 31-01-24 Nieuw automatisch systeem voor het muteren van Belgische duiven

Vanaf 1/02/2024 zal er een NIEUWE APPLICATIE beschikbaar zijn in KBDB-admin speciaal voor het automatisch muteren van Belgische duiven waarvoor de aanvrager in het bezit is van het eigendomsbewijs.

Liefhebbers kunnen zelf een mutatie van een Belgische duif aanvragen via hun KBDB-login onder het item “Mijn ringen en mutaties” – Mutatie van Belgische duiven. Het eigendomsbewijs dient dus niet meer te worden opgestuurd aan onze administratieve diensten. Een gedetailleerde werkwijze vindt u op onze website www.kbdb.be/handleidingen alsook in uw login.

De kostprijs van een mutatie die u zelf afhandelt in KBDB-admin bedraagt € 1,50 per mutatie.               Nadat de mutatie is aanvaard door de bij de KBDB laatst gekende eigenaar, wordt deze op uw naam overgeschreven en ontvangt u automatisch een factuur. 

Indien de eigenaar van de duif nog niet gekend is (bvb. de ringen zijn nog niet toegekend door de verenigingen) of indien de eigenaar om één of andere reden niet kan reageren, zal de automatische mutatie niet kunnen worden uitgevoerd. U dient de mutatie dan aan te vragen met tussenkomst van de KBDB (eigendomsbewijs opsturen of langskomen in onze burelen).

Onbeantwoorde aanvragen zullen na 15 dagen worden verwijderd en de aanvrager ontvangt hiervan een mail ter bevestiging.

Liefhebbers die hun mutaties nog wensen aan te vragen bij de KBDB door deze op te sturen, door ze  te aan te bieden op een beurs of door langs te komen in onze burelen, betalen het bedrag van € 2,00 per mutatie.

KBDB: ink naar de handleiding (ook te vinden onder de knop ‘info’ en dan ‘handleidingen’.)

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven