Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Nieuw bestuur voor Duivenvereniging “De Verbroedering” Roesbrugge

Geplaatst op 11/05/2017, Auteur: PHIL


Aan het einde van vorig seizoen kwam plots het nieuws dat de toen zetelende voorzitter ontslag nam. Samen met zijn bestuur en medewerkers was hij een 3-tal jaar geleden vol goede moed en met veel enthousiasme met deze nieuwe vereniging in Roesbrugge aan de slag gegaan. Einde 2016 moest hij echter toegeven dat hij het runnen van een inkorflokaal en wat daar aan beslommeringen bij komt kijken, zwaar onderschat had. Zijn gezinsleven werd er zodanig door gehypothekeerd dat hij zich genoodzaakt zag er de brui aan te geven. Bestuursleden, medewerkers en de daar inkorvende liefhebbers bleven verweesd achter.

willy-aan-de-inschrijftafel.jpg | Pitts
willy-regheere-rechts-aan-de-inkorftafel.jpg | Pitts

Willy Regheere en Maureen Delefortrie gaven zich echter niet gewonnen en met de steun van Frank Verkinderen (voorzitter PE West-Vlaanderen) en Peter Allemeesch (voorzitter van de fondclub De Zwaluw Vlamertinge)kropen zij uit het diepe dal, stelden een nieuw bestuur samen en dienden een vluchtkalender voor 2017 in.

 

Klik hier voor de vluchtkalender.

een-duivenbabbel-tijdens-het-inkorven.jpg | Pitts
pintje-pakken-na-het-inkorven.jpg | Pitts
aanschuiven-aan-de-inkorftafel.jpg | Pitts
de-inschrijftafel.jpg | Pitts

Het nieuwe bestuur bestaande uit Willy Regheere (voorzitter), Eric Lagache (ondervoorzitter), Maureen Delefortrie (secretaris), Taillieu Lieve (adjunct-secretaris), Frans Vanthournout (Penningmeester) en Liliane Stubbe (adjunct-penningmeester) heeft de start van seizoen 2017 goed verteerd en ziet nu vol vertrouwen uit naar de eerste halve fond vlucht uit Tours die voor 13 mei op het programma staat. Het wordt voor hen, als nieuw bestuur, een provinciale vuurdoop waarbij ze kunnen bevestigen dat ze goed bezig zijn. 

anna-komt-haar-duiven-zetten.jpg | Pitts
anna-vanlerberghe.jpg | Pitts
johny-vanlerberghe.jpg | Pitts

Zij mogen daarbij toch wel enkele zeer speciale liefhebbers tot hun klanten rekenen: Mevr.Vanlerberghe Ivo, Anna, uit Elverdinge,  is met haar 93 jaar zeer waarschijnlijk de oudste nog spelende liefhebster in West-Vlaanderen, zoniet in België en haar zoon Johny Vanlerberghe uit Vleteren die telkens een heuse stapel manden het inkorflokaal binnenrijdt is de trotse bezitter van de beste Pau duif over 3 jaar en van de “Ivo” , de Primus Interpares van de Barcelona Club en de beste Barcelonaduif Internationaal over 5 jaar (2012-2016).

 

 


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven