Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Nieuw veilingseizoen in de startblokken!

Geplaatst op 13/09/2021, Auteur: Pitts

pitts-veiling-hamer.jpg | Pitts

Het sportseizoen loopt voor de meesten onder ons stilaan op zijn einde en op alle hokken is het moment van selectie aangekomen. Voor onze pluimbollen breekt een periode van rui en rust aan, na dit lastige en woelige seizoen. Voor ons, duivenmelkers, een periode waarin vaak veel getimmerd wordt aan de hokken in de hoop allerlei verbeteringen aan te brengen die onze duiven naar een hoger niveau tillen. Tevens komt de periode van kampioenenvieringen en (bon)verkopingen snel dichterbij. De hedendaagse duivensport lijkt steeds professioneler te worden en iedere liefhebber wil het elk jaar opnieuw beter en beter doen, zoekt manieren om efficiënt en succesvol zijn hobby te beleven en gaat hierbij op zoek naar de allerbeste versterking voor zijn duivenstam.

 

Pitts fungeert reeds meer dan 20 jaar als dé partner voor al deze aspecten: onze webshop biedt een zeer brede waaier aan voedingssupplementen en hokbenodigdheden aan de allerbeste prijzen! Tevens zijn wij nog steeds marktleider inzake bonverkopingen en doen hiervoor tientallen tevreden clubs elk jaar opnieuw beroep op onze expertise. In binnen- en buitenland verwierf Pitts intussen ook grote faam omwille van onze duivenveilingen. Dagelijks krijgen wij aanbiedingen van liefhebbers die met ons in zee willen gaan om hun kolonie of een deel ervan onder de hamer te brengen. Daarnaast contacteren we ook zelf sterkspelende liefhebbers met de vraag om enkele goudklompjes uit hun superieure stam aan te bieden via onze veilingen. Onze alsmaar strenger wordende selectie zorgt voor nóg meer kwaliteit en potentieel. Het aankomende veilingseizoen 2021-2022 zal er dan ook wederom één zijn om duimen en vingers van af te likken. Een voorsmaakje?

 

We bijten begin oktober de spits af met niks minder dan een prachtige collectie van de allerlaatste exemplaren van gekend Antwerps kampioen Willy Van Thillo (Beerse), jonge duiven klaar voor de kweek. Als unieke collecties brengen we tevens de gekende Black & White, DSB, Wim De Troy en een niet te missen verzameling van het gouden bloed van Gaston Van de Wouwer! Een collectie duiven uit het allerbeste van het tophok Luc Deprez (Ingelmunster) komt onder de hamer en om in de sfeer te blijven van het West-Vlaamse geweld, bieden onder andere ook Allemeersch – Van Parys (Ruddervoorde), Andy Seynaeve (Gullegem), Stijn Wijffels (Gullegem), Peter Allemeesch (Veurne) en groot kampioen met de kleine korf Deprez-Bataille (Zwevegem) een selectie topduiven aan. West-Vlaams fondbloed vonden we bij Hok Malfait (Jabbeke) de vader-zoon-combinatie die ook dit jaar garant stonden voor schitterende resultaten onder keiharde omstandigheden en ongetwijfeld één van de paradepaardjes zijn van het komende veilingseizoen! Een andere geweldenaar is Team Debo (Vichte), die vriend en vijand verbaasde door van begin tot einde de concurrentie op een hoopje te spelen.

Gevestigde waarden als Vrancken – Berden (Kuringen), Octaaf & Jan van de Moortel (Londerzeel), wijlen Willy Moons (Lint), Marc Schreurs (As), Collet – Dubois (Maarkedal), Paul Geens (Essen), Lucien en Johan Vandebroek (Zolder), Mario Dekeyser (Geraardsbergen) en supermannen Jan & Tom Iwens (St.-Katelijne-Waver) zullen zonder twijfel in deze veilingwinter het mooie weer maken. Alsof dit alles nog geen spektakel genoeg belooft te brengen, gaan we nog verder met verfijnde toppers als John & Els Saverwyns (Lovendegem), Gert Van Limbergen (Lede), Gabriël Kint (Ooigem), Tom Cartuyvels (Kerkom), Luc Crabbé (Bertem), Donald Iwens (Lier), Guido Van den Bulcke (Balegem) en Yvan Van den Bossche (Asse).

Dat onze noorderburen ook de weg hebben gevonden naar Pitts was al langer duidelijk. Bewezen tophokken als Wim Breemen, Harco Poelman, A. van Daalen & Zoon, Twan Bongers en Comb. Van Panhuis zijn rotsvast overtuigd hun superieure kwaliteit aan de man te brengen over de grenzen heen.

Qua totale verkopingen belooft het mogelijks nóg straffer te worden! Daarbij staan Jean & Koen Claesen (Eksel), Paul Volckaert (Ooigem) en Fonteyn Freddy & Franky (Appelterre) in de kijker. Stuk voor stuk hokken die jarenlang boetseerden aan een machtige duivenstam en hun vruchten nu zullen doorgeven aan de volgende generatie.

 

  • Met andere woorden, vanaf maandag 4 oktober gaan we er terug keihard tegenaan! Noteer alvast in uw agenda: onze kijkdagen zullen wekelijks doorgaan te LEDE op VRIJDAGAVOND van 19u tot 21u! Eerste afspraak dus op 8 oktober bij Gert Van Limbergen, Langeweestraat 51, 9340 Lede (Oost-Vlaanderen).

 

 

pitts-veiling-hamer.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven