Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Nieuws vanwege het West-Vlaams Verbond.( W.V.V. ) Update

Geplaatst op 10/04/2018, Auteur: Persbericht / Davy


Nieuws vanwege het West-Vlaams Verbond.( W.V.V. )

Kampioenschappen 2018 met € 20.000 gratis.

Met een paar maanden vertraging omwille van de verkiezingsproblemen in de provincie West-Vlaanderen , hield het bestuur van het West-Vlaams Verbond ( W.V.V) een info-vergadering voor de medewerkende lokalen van deze organisatie .

Deze ging door op dinsdag 3 april te Kortemark in de locatie van de P.E. W-Vl . Van alle verenigingen waren afgevaardigden aanwezig op een interessante en vlot verlopen bijeenkomst geleid door voorzitter Chris Deschacht bijgestaan door zijn bestuursleden Peter Wijnants en Paul Cuvelier.

De medewerkende verenigingen anno 2018 :

Beslissingen dienaangaande vanwege het provinciaal comité : het lokaal van Poperinge en van Roesbrugge moeten onderling afspreken inzake de organisatie van vluchten.

“De IJzervliegers “Pervijze krijgen 2 vluchten op proef . Het lokaal “Union Oostkamp” moet t.g.v. een beslissing van het provinciaal comité W-Vl . zijn vluchten afstaan aan “De Onafhankelijke Verbroedering “ Sijsele , die dus als nieuw inkorvingsbureel ingeschakeld is .

Ziehier de inkorvingsburelen voor de W.V.V .

 • Samenspel De Duivenvrienden Langemark- Eenieders Recht en Welzijn Jonkershove
 • Samenspel Onze Belangen Meulebeke- Excelsior Tielt
 • De Onafhankelijke Verbroedering Sijsele
 • Elk het Zijne Dadizele
 • De Verbroedering Roesbrugge
 • De Torhoutse Duif Torhout
 • Eerlijk Duurt het Langst Aartrijke
 • De Duivenwacht Lendelede
 • De Verbroedering Poperinge
 • De IJzervliegers Pervijze (7 juli en 11 augustus)
 • De Vriendenbond Oostende (2 en 9 juni)
 • De Sportvrienden Zwevegem
 • De Vredesduif Zwevezele
 • Gullegemse Duivenmaatschappij
 • Samenspel De Scheldestreek (Moen, Outrijve, Helkijn)
 • Recht voor Allen Ingooigem
 • De Verbroedering Oostduinkerke
 • Samenspel Komen/Wervik – Le Bizet

 

Kalender en kampioenschappen :

Na onderling overleg tussen het provinciaal comité W-Vl. + I.W.V. + W.V.V. is volgende kalender voor het West-Vlaams Verbond weerhouden.

Halve fond :

Er wordt gestart op 2 juni met een vlucht uit Blois voor O & Jl, daarna van 9 juni – 16 juni -23 juni- 30 juni en 7 juli telkens voor O & Jl een vlucht uit Orléans . Dit wordt verder gezet op 21 juli met Blois en op 28 juli met Tours voor O & Jl.

Hiermee zijn er dus voor wat de kampioenschappen voor O & Jl betreft 8 vluchten die in aanmerking komen. Punten zijn te verdienen met 1 – 2- 3 afgegevene duif , prijzen per drietal . Op de halve fond voor jonge duiven zien we volgende vluchten : 7 juli Orléans / 21 juli Blois / 28 juli Tours en vervolgens op 11 – 18 – 25 augustus telkens een Orléans , dit zijn 6 vluchten met 1 – 2 – 3 afgegevene duif in prijzen per drietal . Kampioenschappen worden zoals in 2017 georganiseerd in 2 zones ( A1 en A2) .

Kampioenschappen op de halve fond:

 • Algemeen kampioenschap oude en voor jaarlingen en voor jongen telkens volgende geldprijzen : € 150 - € 125 - €100
 • Kampioenschap oude : zowel in zone A1 als in zone A2 : € 150 - € 125 -€ 100 en 12 maal € 75
 • Kampioenschap jaarlingen : zowel in zone A1 als in zone A2 : € 150- € 125- € 100 en 12 maal € 75
 • Kampioenschap jongen : zowel in zone A1 als in zone A2 : € 150 - € 125 - € 100 en 17 maal € 75

Snelheid :

ter vervanging van de W.V.O.U. wordt er door de W.V.V. een kampioenschap voor de snelheid ingericht en dit enkel voor jonge duiven , eveneens in 2 zones ( A1 en A2) . Het gaat hem over volgende vluchten en data’s :

28 juli : Compiegne ( zullen gelost worden te Clermont) voor oude + jaarlingen / jongen

Van 4 augustus t.e.m. 8 september : telkens Pontoise voor oude + jaarlingen / jongen.

Gelet op het feit dat er in deze periode betrekkelijk weinig oude + jaarlingen nog worden ingezet, werd dus enkel geopteerd om een kampioenschap voor jonge duiven in te richten. Er is een algemeen kampioenschap voor jongen met als geldprijzen : € 150 - € 125 - € 100 en dan voor de zone A1 en ook voor de zone A2 zijn er volgende prijzen in het kampioenschap voor jonge duiven : € 150 - € 125 - € 100 en van plaats 4 t.e.m. 15 telkens € 75 . Een uiterst mooie prijzenpot mogen we zeggen ! Alle kampioenschappen worden dus verspeeld met 1-2-3- afgegevene duif in prijzen per drietal .

 

Interessant om weten :

- Ten gevolge van de vogelgriep ( 2017) waarbij bepaalde lokalen ( lees liefhebbers) benadeeld waren , werd geopteerd om een bijkomend kampioenschap er bij te nemen. Dus bijkomende onkosten voor de organisatie .

- Kampioenschappen in 2017 werden uitgeschreven in 2 zones (A1 en A2 ) en dat zal evenzo gebeuren in 2018 . “ Hierdoor zijn er ook meer laureaten t.o.v. de jaren daarvoor, de uitgaven liggen uiteraard hoger, maar we hadden in 2017 kampioenen in ieder lokaal dat inkorfde, dus er waren heel wat winnaars” : aldus Chris Deschacht .

- Paul Cuvelier uit Gullegem vervangt in het bestuur de heer André Vansteenkiste die omwille van zijn leeftijd ontslag nam . Paul neemt ook de boekhouding over .

- Oude en jonge duivers gaan NIET in dezelfde korf . Oude en jonge duivinnen mogen in éénzelfde korf .

- Voorzitter Chris Deschacht mocht met fierheid getuigen dat bij iedere controle die hij stiekem deed op de lossingsplaatsen alles perfect was bij iedere voerder zowel inzake ontvangst/ verzorging / stapelen der korven/ aantal korven per wagen/verluchting.

- Voor de halve fondvluchten Blois/Orléans/Tours telkens 20 duiven per korf .

- Waarom Orléans ! Omdat men rekening moet houden met de nationale vluchten die in deze weekends worden georganiseerd.

- Inzake de kastoestand werd open en bloot alles uitgelegd : bij de onkosten ondermeer : De gratis € 20.000 aan geldprijzen – bloemen – trofees / organisatie per provinciale vlucht te betalen taks aan KBDB / opmaak uitslagen en administratie / bijdrage 2017 aan P.E. W-Vl . ( € 2000) voor Provinciale Dag te Hooglede , enz ….. .

- Aantal ingekorfde duiven 2017 : 55.982 duiven plus 5.400 dubbelingen , zodat het totaal getal in feite op meer dan 61.000 speelduiven kwam .

- Huldiging van alle kampioenen : op de Provinciale Dag te Hooglede in het prachtige Domein De Vossenberg op zondagmiddag 4 november 2018 .

- Alle info & uitslagen, enz…. kan men terugvinden op www.w-v-v.be

- We waren getuige van een bijzonder fijne bijeenkomst onder de leiding van voorzitter Chris Deschacht van de W.V.V., die verheugd was over de talrijke opkomst en de positieve ingesteldheid van alle vertegenwoordigers.

 Aan allen goede vaart in 2018 .

J. Mestdagh

 


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven