Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

NPO Olympiade 2017 Brussel

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


NPO Olympiade 2017 Brussel

 

Terwijl wij samen met de ruiende duiven intens kunnen genieten van de prachtige nazomer, wordt er door de rekenaar van de NPO naarstig gewerkt aan de afwikkeling van de uitslagen seizoen 2016. Een hele tour om alle zaken netjes op een rij te krijgen, want uit een brij van samenspelen, rayons, districten, concourscommissies, etc., die soms naar ongebreidelde willekeur zijn samengesteld, is het niet altijd even gemakkelijk om tot volwaardige uitslagen te komen. Zoals reeds eerder bericht zal Compuclub de Olympiadecommissie terzijde staan met de selectie van de sportduiven en zal ze de controle verzorgen of de geselecteerde standaardduiven aan de gestelde voorwaarden voldoen qua vliegprestaties.

Sportklasse

Eind september hoopt Compuclub voor de acht rubrieken van de sportklasse een voorlopige eindstand te hebben berekend. Deze stand zal gepubliceerd worden voor reclame. Hiervoor zal ruimschoots tijd zijn. Leden van afdeling 4, Limburg, waarvan mogelijk de U-bestanden niet voorhanden zijn bij Compuclub, krijgen alle gelegenheid om hun duiven schriftelijk per mail aan te melden bij onze secretaris Aike Jan Veninga. Zo nodig kunnen zij bij hem de formulieren ter invulling voor opgave van hun sportduiven aanvragen. Zijn e-mailadres is adveko@online.nl en zijn telefoonnummer 0599-583875.

Standaardduiven

De voorselectie van deze duiven vindt enkel plaats op de NPO-dagen te Houten op zaterdag 19 november a.s.. De duiven voor deze selectie kunnen uiterlijk tot 14 november per mail worden opgegeven bij ons commissielid Wout de Vries. Zijn e-mailadres is woutenhanny@gmail.com Telefoon 030-6021434. Iedere inzender dient een maximum aan te houden van drie oude doffers, drie oude duivinnen en van de jonge doffers en duivinnen elk twee. Een maximum van tien duiven per liefhebber. Uit de voorgeselecteerde duiven zal op woensdag voor de Olympiade tijdens de eindkeuring te Elst de definitieve afvaardiging naar Brussel worden samengesteld.

Twee Olympiade-arrangementen

Onder de liefhebbers die deelnemen aan de voorselectie voor de afvaardiging naar de Olympiade zullen twee Olympiade arrangementen worden verloot ( één doffers en één duivinnen ). Dit arrangement bestaat uit: reiskosten maximaal € 50,- één nacht hotel ( twee personen ) van zaterdag op zondag en € 100,—zakgeld.

Aan alle liefhebbers die een duif afvaardigen naar Brussel in zowel Standaard- als Sportklasse zal in 'Op (de) Hoogte' en in Het Spoor der Kampioenen aandacht geschonken worden.

‘Mister Olympiade’

Zestien keer was hij al op een Olympiade met duiven vertegenwoordigd. Voor de komende te Brussel heeft hij acht duiven op het oog voor de voorselectie. “Ze zullen wel niet geheel door de rui zijn, maar na de voorlopige selectie is er voldoende tijd voor de duiven om helemaal klaar te zijn voor de Olympiade. Het karkas van de duif en de pluim blijven bij goede verzorging onveranderd en daarom is het ook best mogelijk de eerste selectie vroegtijdig te doen. Ik hoop vurig om voor de zeventiende keer te kunnen deelnemen.”, aldus Henk Schepens uit Moergestel, die als ‘Mister Olympiade’ zondermeer weet waar hij over praat. We gunnen het hem van harte dat hij weer tot de deelnemers gaat behoren, maar we hopen en dat wil hij zelf ook graag dat er flinke concurrentie zal zijn, zodat we op de komende Olympiade weer meedingen naar de podium prijzen.

Voor nadere informatie mag u altijd contact opnemen.

Namens De Olympiadecommissie,
Theo Hutten, voorzitter
e-mail: t.hutten@hotmail.com
telefoon 0546-631502


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven