Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Obrafo Mededeling

Geplaatst op 28/03/2021, Auteur: Pitts

img_20190420_084529.jpg | Pitts

Klik hier voor Programmaboekje 2021 Verbroedering Obrafo VZW

 

28/03/2021 Eerste vluchten

Vluchten 30-03 en 02-04

Leervlucht Fleurus Dinsdag 30/03/2021 ( inkorven tussen 19u00 en 20u00 )

Afspraak maken via 0496 / 42 81 87 ( Maandag bellen tussen 19u-20u )
of via mail freddy.drijvers@gmail.com

Momignies Vrijdag 02/04/2021 ( Inkorven tussen 19u00 en 21u00 )

Afspraak maken via 0496 / 42 81 87 ( donderdag bellen tussen 19u-20u )
of via mail freddy.drijvers@gmail.com

  • Categorie Oude en jaarse                                          
  • Straal A en B : PS ( 0,5 Euro ) : prijzen van 2,5 Euro
  • Straal A en B : S3 ( 0,25 Euro ) : prijzen van 6 Euro
  • Categorie Jaarse
  • Straal A en B : PS ( 0,5 Euro ) : prijzen van 2,5 Euro
  • Straal A en B : S3 ( 0,25 Euro ) : prijzen van 6 Euro

Nieuwsbrief aan de sportvrienden en leden van Verbroedering Obrafo Tienen.

De dagelijkse krantenkoppen  spreken overduidelijke  boodschappen, als samengevatte boekdelen: ““Voor velen een teleurstelling ?”  en  “ Het is vijf na twaalf ! “  of “ Niet de minste versoepeling !”

Inderdaad, de krachten van de coronacrisis nemen nog toe .Niet de minste  versoepeling in ’t vooruitzicht. Het getrainde ziekenhuispersoneel slaat alarm. Trouwens niet ten onrechte.

Alleszins  een koude douche, ook voor Alexander De Croo  en het Overlegcomité. Alarmfase  alleen  door de bekende cijfers die dit week-end de wereld werden ingestuurd. We zijn er nog lang niet.

Ziekenhuisverslagen melden 25% meer besmettingen en  opnames die sterk gestegen zijn: 400 patiënten per dag vechten voor hun leven. 2373 besmettingen per dag  met een onweerlegbaar vermoeden van toenemende stijging. Steeds luidere oproep voor vacinatieverplichting  voor het zorgpersoneel dat een heel andere trom begint te roeren en kinderziekten van het systeem aantonen
Dat betekent kortweg dat de epidemie ondanks intensieve zorgen,  krachtvol toeneemt en dat we probleemloos afglijden naar een derde lockdown. Wat meer is ,verschillende jonge mensen  verkeren in levensgevaar, nu blijkt dat het de foute kant opgaat wegens… het niet strikt naleven van regels.

Onze medemenselijke gevoelens dwingen ons de realiteit onder ogen te zien en maatregelen  te nemen . Bij samenkomsten met betrekking tot ons  duivenspel gaat het uitsluitend over de opgelegde mogelijkheden   van” veilig blijven” en” levens  redden”. Vooral niet moedeloos worden en de opgedrongen eenzaamheid op positieve manieren aanpakken. De omstreden regelgeving onverwijld correct toepassen in de toekomst. Maskers dragen is al geen nodeloze bijzaak  meer.


Een koude douche ook voor het resterend bestuur van Verbroedering Obrafo Tienen was destijds voorzeker  als ’t ware het onverwachte overlijden van onze ondervoorzitter wijlen Freddy Kestens.


Komt daar bovenop onlangs het vrijwillige ontslag van een drietal bestuursleden zijnde: uitslagmaker Dirk, schatbewaarder Gaston, correspondente Micheline. Een dreun van jewelste met het gevolg dat er hier en daar” ruggen gaan geplooid moeten worden” om het aanstaande vluchtseizoen aan te pakken .Als voorzitter van Verbroedering  Obrafo Tienen kan ik bij deze de huidige WEEK VAN DE VRIJWILLIGER 2021 als geslaagd aankondigen. Er is een talrijke groep extra -bezielde collega’s duivenliefhebbers die zich spontaan hebben aangeboden om het tijdelijk bestuur aan te vullen samen met gemotiveerde helpers om dit bestuur bij te staan om  alzo  de verschillende diciplines van het aangeboden spel- en sportieve programma voor 2021 tot een goed einde te brengen.


Na de enerverende coronaperikelen en dat alsdan  het wettelijk  gezamenlijk vergaderen toegelaten zal zijn, zal er naar de toekomst toe met statutaire regels gehandeld worden om desbetreffende verkiezingen te organiseren onder de leden van Verbroedering Obrafo Vzw  Tienen.


Kandidaten zullen ten gepaste tijde opgeroepen worden voor eventuele kandidaatstelling.
Ondertussen zijn er al gesprekken afgerond inzake uitslagmaker, bureelbezetting, toogpersoneel etc.
Het nieuwe seizoen start voorzeker met een nieuw kassasysteem waarbij iedereen zijn of haar persoonlijke rekening kan bevoorraden en consulteren  vanuit ieders eigen luie zetel.


Hou momenteel  aub  rekening  met de unieke gelegenheid die geboden wordt om u in regel te stellen met de nodige inlezing van de chipsringen. Op het web kan je het nodige vinden.


Namens Verbroedering Obrafo VZW  Tienen
Guido Hendrickx, Voorzitter


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven