Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Ongenoegen bij Oost-Vlaamse liefhebbers groeit

Geplaatst op 12/01/2018, Auteur: Pitts


 

Deze week kreeg onze redactie oproepen van liefhebbers uit Maldegem die hun ongenoegen wilden uiten over het feit dat zij bij de KBDB geen luisterend oor gevonden hadden bij de verkiezingen in oktober 2017.

Een 30-tal liefhebbers uit de streek van Maldegem zou het Bondsblad met de kiesbrief niet ontvangen hebben. Toen ze dit aan de KBDB meldden kregen ze voor antwoord dat zij hen niet konden helpen.  De distributielijsten waren doorgestuurd naar de deurwaarder die verantwoordelijk was voor het goede verloop van de verkiezingen. Ze werden van het kasje naar de muur gestuurd. Ze konden nog wel het bondsblad krijgen maar een stembrief, dat niet !

Ons zijn nog gevallen bekend van liefhebbers uit Vlaams-Brabant voor wie de Gaasbeekse Steenweg niet zo ver rijden was en die ter plaatse op de hoofdzetel van de  KBDB hun beklag zijn gaan doen.

Daar kregen zij aan het onthaal dezelfde uitleg te horen. Het bondsblad, meneer ? Geen probleem.  De stembrief ? Neen dat spijt ons, die mogen wij U niet meer meegeven.

Wat wij onbegrijpelijk vinden is waarom die liefhebbers niet meteen een klacht ingediend hebben. Waarom hebben zij alles op hun beloop gelaten ? Waarom komen ze nu pas naar buiten met hun ongenoegen ? Zouden de nieuwe verkiezingen eind januari/begin februari in West-Vlaanderen daar voor iets tussen zitten ?

Als ook zij nieuwe verkiezingen willen of de ultieme kans willen om hun stem uit te brengen dan is het nu de moment om dit van de KBDB te eisen.  Er wordt op 17 januari een Bijzonder Algemene Vergadering gehouden ivm de nieuwe verkiezingen in West-Vlaanderen, een unieke gelegenheid om ook hun eventuele eis op nieuwe verkiezingen binnen hun eigen provincie erdoor te drukken !

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven