Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Ook PE Antwerpen in het oog van de storm

Geplaatst op 08/02/2018, Auteur: duivenkrant@hotmail.com/AD


Na de perikelen in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen, waarover u al vele artikels kon lezen, lijkt nu ook PE Antwerpen zich te vervoegen in dit rijtje. Dit alles omwille van een herschikking in het nieuwe provinciale bestuur. Vraag is natuurlijk of die herschikking er ook daadwerkelijk zal komen, de brieven hiervoor zijn alvast gemaakt en aangetekend verzonden richting KBDB in Halle.

 

Aanleiding naar dit alles was de Nationale BAV van 17 januari in het kader van de heibel in West-Vlaanderen waar de nationale mandatarissen van PE Antwerpen partij trokken voor de kant van Dirk Schreel met onder andere de herverkozen mandatarissen Juliaan De Winter en Jozef Oorts, beiden zetelend in de Nationale Algemene Vergadering.

 

De nieuw verkozen Antwerpse mandatarissen Alfons Bruurs, Pascal Bodengien, Marc Huybreghts en Guido Van Vlierberghe vonden dit niet in het plaatje passen en wensten hierdoor ook de herverkozen mandatarissen De Winter en Oorts buiten spel te zetten. Ook de twijfels die er in Oost-Vlaanderen heersten betreffende de samenwerking met Antwerpen had hier zeker een grote invloed op. Daarom werd er beslist een brief op te stellen met het voorstel tot herschikking van het provinciaal bestuur in Antwerpen. Deze herschikking werd voorgelegd aan De Winter en Oorts tijdens de vergadering van 30 januari met de zes nieuw verkozen mandatarissen en de opgestelde brief vertrok aangetekend naar de KBDB in Halle.

 

Wij lieten beide partijen aan het woord en kunnen daaruit het volgende concluderen:

De partij De Winter – Oorts vraagt zich nog steeds af wie de buitenwereld ingelicht heeft betreffende hun stemming voor de partij van Dirk Schreel tijdens de Nationale BAV van 17 januari. Volgens hen werd er bij deze stemming enkel de keuze gelaten tussen een sanctie van zes jaar of geen sanctie. Iedere aanwezige was voor een sanctie voor zowel Schreel als Verkinderen maar beide heren (De Winter-Oorts) vonden een sanctie van zes jaar op regionaal vlak te lang dit omwille van het gebrek aan bestuursleden en helpers bij de plaatselijke verenigingen. De sanctie op provinciaal en nationaal vlak had gerust zwaarder mogen zijn, alsdus Oorts.

 

De partij van de vier nieuw verkozen mandatarissen Bruurs-Bodengien-Huybreghts-Van Vlierberghe sprongen in eerste instantie niet zo snel op de kar om hun opvattingen te uiten maar kunnen zich allesinds niet vinden in het standpunt van De Winter – Oorts. Ze voelen op elk vlak tegenwind van deze laatst genoemde partij en zijn van mening dat er veel meer gemoderniseerd moet worden. Daarop werd besloten de brief op te stellen voor de herschikking waarvoor nu gewacht wordt op een uitnodiging vanuit Halle, hopende dat dit zo snel mogelijk zal gebeuren. Verwacht wordt dat er nog alles uit de kast gehaald zal worden om de herschikking tegen te gaan, maar volgens de informatie die de partij van de nieuwelingen verkregen heeft hebben ze recht op deze herschikking aangezien ze in de meerderheid vertoeven.

 

Wat we tot slot nog kunnen meegeven is dat het hoog tijd wordt dat persoonlijke vetes stoppen en de duivensport weer gaat primeren.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven