Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Oost Brabantse Fondvrienden: promotie (zware) Fondspel: bonverkoop op Pitts tot donderdag

Geplaatst op 27/12/2017, Auteur: JL / Davy


Oost Brabantse Fondvrienden: promotie (zware) Fondspel: bonverkoop op Pitts tot donderdag

Nog nooit gehoord van de Oost Brabantse Fondvrienden? Kan best.
Doch lang zal het niet meer duren.
In 2017 hielden een achttal duivenliefhebbers met een passie voor de fond of de zware fond een fondclub boven de doopvont. 

Willy Hoylaerts, Clement Matterne, Ivo Penninckx, Leon Natens, Kurt en Ludo Haesen, Eric Willems en Georges Cortoos hebben al meer dan hun sporen verdiend in het fondgebeuren en vonden de tijd rijp om het fondspel wat meer in de kijker te plaatsen in hun duivenbiotoop: het Hageland.

 

Klik hier voor de Online Bonverkoop op Pitts.be

 

oost-brabantse-fondvrienden-2.jpg | Pitts

Doel

Het opzet was en is om op korte en (middel)lange termijn te komen tot een maximale beleving, samenhorigheidsgevoel onder liefhebbers op de verre drachten.

Er werd een huishoudelijk reglement opgesteld en hun initiatieven gingen online via de website www.oostbrabantsefondvrienden.be.

Het eerste actiepunt was het organiseren van een betalend (groot) fondkampioenschap met bijhorende feestdag die plaats vond op 13 Oktober 2017. 
De eerste kampioenen van de kersverse fondclub werden ondertussen opgetekend in het gulden boek. 
 

Goede ideeën ontstaan door creatief denken!

De fondclub is niet vastgekluisterd aan één of andere maatschappij die fondvluchten mag inkorven.
Alle liefhebbers die wonen in Oost Brabant (Aarschot, Diest, Huldenberg, Lubbeek, Tremelo, Begijnendijk, Geetbets, Keerbergen, Oud-Heverlee, Zoutleeuw, Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken, Rotselaar, Bertem, Haacht, Kortenberg, Scherpenheuvel-Zichem, Bierbeek, Herent, Landen, Tervuren, Boortmeerbeek, Hoegaarden, Leuven, Tielt-Winge, Boutersem, Holsbeek, Linter, Tienen en een Limburgse uitbreiding Ham-Tessenderlo, Beringen, Lummen, Halen, Herk-de-stad, Nieuwerkerken, Sint-Truiden en Gingelom) en spelen in een maatschappij van Vlaams Brabant, Antwerpen, Limburg of Waals Brabant mogen hun uitslagen gebruiken voor het kampioenschap.
En alle uitslagen tellen.
Het gaat hem immers om de duiven die huiswaarts keren van lossingsplaatsen van Limoges tot Barcelona.
Dus liefhebbers van het Hageland die pakweg in Sint-Truiden gaan inkorven mogen hun uitslagen insturen.
Het enige wat je moet is lid worden en dat kan mits een bijdrage van 15 € te betalen vóór de eerst fondvlucht ‘los’ gaat. 
 

Ontstaan

De Oost Brabantse Fondvrienden deden hun inspiratie op bij de sponsorgroep Hageland.
Deze sponsorgroep Hageland heeft haar gelijke niet elders in België doch richt zich in haar kampioenschappen en sponsoring op de nationale vluchten zware halve fond.
Het is niet de bedoeling deze sponsorgroep te kopiëren noch te evenaren doch de insteek weze dezelfde.
Een kampioenschap maken voor de fondliefhebbers van quasi dezelfde regio en alzo liefhebbers aan te zetten hun eerste stappen te wagen op de fond en zij die er al van proefden de nodige erkenning te geven in het Hageland. 

Ook was het initiatief van André Dekens van de ‘Vrienden van de grote fond’ in West Brabant hen niet ontgaan.
En wat in West Brabant kan moet ook in Oost Brabant te realiseren zijn. In de contreien van het Hageland komt het teloorgegane  vroegere kampioenschap van Ave Regina in de buurt van het huidige opzet.
Ondertussen telt de fondclub al 43 leden waaronder 40 ‘vaste fondliefhebbers’ aangevuld met enkele sympathisanten die af en toe al een duifje meegaven. 
 

Uitstraling

Het kampioenschap oogt mooi doch staat nog in de kinderschoenen qua mogelijkheden.

Doch nog tot donderdag loop er een bonverkoop op www.pitts.be om het kampioenschap 2018 de uitstraling te geven die ze verdient.

Ook zal er in het najaar nog een midzomer activiteit volgen waarvan de opbrengsten dienen om de fondlaureaten in de bloemen te zetten.
Ook is er uitwisseling van kennis met andere fondclubs zoals de Fondclub Mol.
Mogelijk ligt hier in een nadere toekomst de opportuniteit om uit alle fondclubs van België een werkgroep ‘Fond’ te laten ontspruiten die als adviesgroep kan fungeren naar de K.B.D.B. en de inrichters toe. 

Benevens het klassieke kampioenschap zijn er ook nog extraatjes zoals de ereprijs van de voorzitter om de leden te verwennen.
Ook kan de groep fondvrienden teren op sponsoring van lokale en nationale fabrikanten en handelaars van duivenvoer en bijproducten (zie site) en van hun stamlokaal (geen duivenlokaal!) de Kempioen te Kumtich bij Tienen. 

Om de Oost Brabantse Fondvrienden te promoten zullen er ook tussentijdse standen van het kampioenschap en andere persmededelingen volgen in de loop van het vluchtseizoen.
Deze zullen dan vooral via de eigen website kenbaar gemaakt worden evenals de driemaandelijkse vergaderingen. 


Lid worden kan door 15 € over te schrijven aan Oost Brabantse Fondvrienden, Doelaagstraat 7A, 3384 Attenrode Wever op rekeningnummer: BE92 7340 4287 5423 
 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven