Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Op 31/10 zijn drie nieuwe veilingen gestart

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Nationaal kampioen met de jonge duiven Wim De Troy, Van Elsacker-Jepsen en Jos De Belder 

 

Nationaal kampioen KBDB 2016 Wim De Troy (Berlaar)
Antwerpen boven in deze nieuwe reeks veilingen. Met op kop: de Nationale kampioen K.B.D.B. 2016 met de jonge duifjes Wim De Troy. 
Wim De Troy is het type liefhebber waarbij je na elk seizoen denkt: “nog beter dan dit kan niet meer”. Maar toch slaagt hij er jaar na jaar in om de lat telkens weer nog een stuk hoger te leggen.
Na heel dichte ereplaatsen in 2009 en 2013 werd in het voorbije seizoen de hoofdvogel afgeschoten. Dit na een alweer indrukwekkend jaar waarin ondermeer ook de nationale overwinning op La Souterraine werd behaald. In het Nationale asduif kampioenschap KBDB grote fond voor jonge duiven weet De Troy dit seizoen maar liefst vijf van zijn kleppers te klasseren!!! We zijn dan ook ontzettend blij en fier dat deze topliefhebber Pitts heeft uitgekozen voor de veiling van een uitgebreid lot zomerjongen uit het beste wat de kampioen uit Berlaar onder de pannen heeft. Een echte buitenkans om topmateriaal te bemachtigen.

Van Elsacker-Jepsen: Goede wijn behoeft geen krans
De meeste liefhebbers wachten vaak vergeefs hun hele loopbaan op dat ene superduifje. Bij Van Elsacker – Jepsen kweekt men Olympiade en as-duiven alsof het niets is. In de loop der jaren wist de tandem zich maar liefst 26 keren in de top 12 van de kampioenschappen KBDB te plaatsen. Inclusief de zeer gegeerde nationale titel bij de jaarduiven op de halve fond. Tevens werden zij zes keer provinciaal kampioen Antwerpen. En verder op het indrukwekkende palmares: 44 provinciale en 5 zonale overwinningen! 

Jos De Belder: Een echte Quievrain specialist
In het voorjaar 2016 manifesteerde zich de gevreesde duivenlong en mocht Jos, op doktersbevel, zelfs niet meer in de buurt van zijn geliefde duifjes komen. Jos De Belder was nog een “ouderwetse” melker met de kleine korf. Er werden hooguit een 25-tal duiven overwinterd. Er waren nooit meer dan 4 kweekkoppels. Een 8-tal duivers op traditioneel weduwschap volstonden om jaarlijks bij de kampioenen te zijn. Een veiling niet alleen voor de echte vitesse-mannen. Maar ook, dankzij hun afstamming, uitermate geschikt om snelheid te kweken in een halve fond stam.

In de loop van de week krijgt u hier nog extra informatie over deze liefhebbers (voor zover dat al nodig mocht zijn....)  en de aangeboden duifjes.

 

Pitts is ontzettend blij en fier dat nationaal kampioen Wim De Troy onze site heeft uitgekozen voor de veiling van een lot zomerjongen uit het allerbeste wat het tophok van Berlaar te bieden heeft.

 

De veilingen starten op 31/10/2016 om 20u en eindigen op woensdag 09/11/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

 

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 6/11/2016 van 10-13u.

 

Klik hier om naar de veilingen te gaan

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven