Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Patrick Van Driessche (Heurne): 1e Provinciaal Orleans 13/08 van 6.309 jonge

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Patrick Vandriessche uit Heurne bij Oudenaarde wint op verbluffende wijze de provinciale vlucht uit Orleans (Saran) van 6.309 jonge duiven van 13 augustus 2016. Met een 1ste en 11de plaats staat hij meteen in de kijker in Zuidoost-Vlaanderen van 903 jonge duiven, meer bepaald de Vlaamse Ardennenclub te Ronse.


Een gelukkig koppel Patrick en Gerda Vandriessche uit Heurne

Voor wie Heurne bij Oudenaarde niet zo kennen of weten liggen, toch een klein beetje info : Heurne is afgeleid van Hornjou, heuvel. Het dorp ligt daadwerkelijk op een heuvel aan de linkeroever van de Schelde en was historisch verbonden met Eine, tegenwoordig eveneens onderdeel van Oudenaarde. Nederzettingen bevonden zich hier naar alle waarschijnlijkheid reeds in de vroege middeleeuwen. Heurne, vermoedelijk bedoeld als fort tegen de Vikingen, groeide samen met Eine tot een heerlijkheid uit en herbergde tevens de afzonderlijke heerlijkheid Axelwalle.


Patrick Vandriessche is met deze provinciale overwinning niet aan zijn proefstuk toe. Inderdaad, ieder jaar is hij bij de kampioenen en zeker in de Vlaamse Ardennen Club ( VAC), waar hij in 2015 kampioen werd gehuldigd jonge duiven. In 1997 realiseerde hij een 1ste en een 2de nationaal op Gueret van meer dan 19.000 jonge duiven.

Bijna uitsluitend met jonge duiven

Inderdaad, Patrick is een vermaard jong duiven specialist, met het nestspel als spelsysteem. Iedere jaar kweekt hij zo’n 60 jonge duiven en speelt deze bijna iedere week van bij de start tot de laatste nationale wedstrijden op de zware halve fond. Patrick past de vele trukjes toe eigen aan het nestspel en gebruikt zeer vaak de verlegmethode van eieren en jongskes om de vliegertjes optimaal te motiveren. Het provinciaal winnares-je werd naar verluidt zo voorbereid en vliegt op die manier nog met een quasi volle vleugel wekelijks haar opdracht.


Patrick voor het jonge duivenhok

Op het vlak van opvolging en medische begeleiding raadpleegt Patrick de bekende veearts Mathys uit Nazareth. Zonder overdrijven wordt de jonge garde om de maand gekuurd tegen tricho. Verder wordt nauwlettend de oogjes van de jonge duiven in het oog gehouden teneinde de one-eye cold ontstekingen tegen te gaan. Teneinde wekelijks prima te vliegen en recuperatie in te bouwen worden de nieuwe producten Probelfly, zoals: Healt ; Power; Energy; Recovery en Breeding gebezigd. Dit gamma werd voor het eerst ontdekt tijdens de Fugare dagen te Kortrijk. Dit Probelfly proefpakket werd deskundig voorgesteld door veearts Johan Vandercruyssen op zaterdag van dit event.

Quasi voeders is Patrick een fervent Marimanvoeder gebruiker, maar deze worden blijkbaar niet zoals voorheen gecommercialiseerd. Bijgevolg wordt op heden het een en andere uitgeprobeerd om aan het moderne spelsysteem qua spelen, recuperen en opbouwen een afdoen antwoord te kunnen bieden. Voor de duivinnen werd wel het Beyers energyvoeder nieuwe methode voeder gebezigd, met algemene voldoening.

BE16-4156042

Dit duivinnetje presteerde prima in aanvang van de provinciale overwinning, namelijk:

  • 04/07 Pont St Maxence 2de van 697 jonge duiven;
  • 09/07 Souppes sur Loing 3de van 240 jonge;
  • 16/07 Souppes 91ste van 483 jonge;
  • 3/07 24ste van 397 jonge;
  • Orleans 1ste van 903 VAC en 1ste provinciaal van 6.309 jonge duiven.


    Pedigree - Afkomst
  • vader : 'den ’80' van het oude ras;
  • Moeder: ' ‘t ’62' : komt van Geert Dhaenens (reporter bij Herbots) uit de Roste Vierzon soort.


Mooi vleugelpatroon voor een jonge duif

Toekomst een beetje bijsturen

In 2016 werd voor het eerst weduwschap gespeeld met een 4-tal duivinnen met zeer goed resultaten. Voor de toekomst smaakt deze discipline naar meer en wordt een kleine ploeg in het vooruitzicht gesteld, met als doel op de nationale wedstrijden te kunnen uitblinken.


Jonge duivenhok binnenzicht

Patrick Vandriessche is een door de wol geverfde duivenmelker. 2016 is een van zijn zovele goede jaren en dit getuigt van vakmanschap en duivenkennis. Patrick is ieder jaar op zoek naar een paar goeie origines via de aankoop van een bonnetje op een veiling of kampioenendag. Op die manier werden reeds goede duiven gekweekt en onmiddellijk uitgetest.


BE16-4156042  met een jongske - 1° provinciaal van 6.309 jonge duiven


Patrick is verder ook iedere week van de partij in het Oudenaardes duivenparlement waar mening hekel punt of thema wordt bediscussieerd een niet te missen break in het dagelijks duivengebeuren.

Een provinciale overwinning boeken tegen 6.309 een mooie afsluiter van een bijzonder geslaagd jonge duivenseizoen. 
 

 Hierna een korte Youtube video speciaal voor de gelegenheid

 

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven