Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Paul Beckers (Budingen) wint ‘Kristallen Duif’ te Oplinter en de Wijsneusje stelen de harten van alle kampioenen

Geplaatst op 24/01/2018, Auteur: pitts/PB


Oplinter

Gesticht in 1935 bleef deze maatschappij jaren onder de nationale radar. Een kleine maatschappij waar enkel snelheidsvluchten werden ingekorfd. In 2010 kwam de kentering met een nieuwe frisse aanpak, alles in eigen beheer en een eigen infrastructuur. Het bestuur werd versterkt en jonge helpende handen deden de rest. In Oplinter is de jeugd aan zet. In die mate dat de dorpsschool te Oplinter een duivenproject opstartte onder de auspiciën van de maatschappij. Uniek in België. 2017 was een topjaar voor de maatschappij uit Oplinter. Er werden ruim 25.000 duiven ingekorfd te Oplinter en Drieslinter (verbond op de snelheid) waarvan  10.000 duiven op de halve fond.

 

Kampioenenfeest

De kampioenen all-round, kleine halve fond en zware halve fond werden gehuldigd op zaterdag 13 januari 2018. Een banket met 160 deelnemers, reken hierbij de delegatie van de dorpsschool De wijsneus en nog tal van liefhebbers en sympathisanten die aansloten na het banket… dan krijg je een nokvolle zaal die de kampioenen alle eer en lof gaven die ze verdienen. Tony Reniers, ondervoorzitter,  loofde in zijn verwelkomingsspeech de familie Laudes uit Oplinter. Deze familie telde 3 broers bij de stichtende leden in 1935, leverde 3 generaties lang een voorzitter af en de 4de generatie helpende handen staat klaar om bij te springen waar nodig. Oplinter kan immers wekelijks terug vallen op de helpende handen van 4 ‘piepjonge’ helpers Eva, Annelies, Robin en Jeroen.  De jeugd is duidelijk aan zet in Oplinter.

 

De kampioenen van 2017

Paul Beckers uit Budingen is ‘Mister All-round 2017’. Hij wint de prestigieuze ‘Kristallen duif’. Deze trofee werd opgedragen aan i.m. Louis Laudes, één van de drie stichtende leden van de familie Laudes.

Kampioen Kleine Halve fond werd de tandem Lossignol-Kemerlinckx uit Budingen. Michel en Léon mogen terug blikken op een prachtig seizoen 2017.

Willy Christiaens uit Geetbets was de kampioen Zware Halve fond. Zijn duifjes waren de beste op de interprovinciale en provinciale vluchten. Ook op de kleine halve fond deden zijn youngsters het prima.

Jean-Pierre Bogaerts heeft de beste duif zware halve fond en wint de trofee i.m. André Lenaerts.  Zijn oude duiven waren outstanding op de kleine en zware halve fond.

Rudi en Ilse Sacreas-Kempeneers uit Neerlinter hebben de beste duif op de kleine halve fond en hebben in Oplinter in 2017 een fantastisch All-Round parcours afgelegd.

Opmerkelijk is dat de zegekoning op de snelheid een kortvlieger is. Reden genoeg om alle kritiek te weerleggen dat de voorkant niet altijd een nadeel is als er goede duiven op het hok zitten. Etienne Ladang uit Oplinter haalde deze tour de force uit.

 

De Wijsneusjes

Maar de kampioenen van de avond waren ‘ buiten categorie’ zoals de moderator van dienst Eva Laudes al aangaf: de 22 leerlingen van het 5de leerjaar die hun duivenproject kwamen voorstellen. Zij droegen dan ook hun liedje ‘o mijne blauwen geschelpte’ op aan alle kampioenen en aanwezigen en gingen op de foto met de all-round kampioen Paul Beckers uit Budingen die wellicht één van de mooiste huldigingen mocht ondergaan tot op heden, dit samen met al zijn vrienden. De sfeer zat er dus goed in wat de bonverkoop in de zaal zeker ten goede kwam. Met een stijlvolle tombola werd de avond afgesloten. De wijsneusjes kregen naar jaarlijkse traditie ieder een T-shirt, een cheque van 300€ en de grootste beker mee naar school. Tot volgend jaar! 

de-ware-vrienden-oplinter-2.jpg | Pitts
de-ware-vrienden-oplinter-3.jpg | Pitts
de-ware-vrienden-oplinter-4.jpg | Pitts
de-ware-vrienden-oplinter-5.jpg | Pitts

Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven