Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Paul Geens (Essen)

Geplaatst op 18/11/2021, Auteur: Pitts


Omwille van zijn drukke beroepsactiviteiten in de industriebouw, besloot Paul een 70-tal duiven van de hand te doen. Verschillende kweekduiven en kinderen uit toplijnen én met topprestaties zijn hierdoor slechts een muisklik verwijderd van uw hok!

geens.jpg | Pitts

Alhoewel hij slechts een 10-tal jaar geleden in de duivensport belandde; gaan de prestaties van dit ambitieuze hok ieder jaar crescendo.  Zo wonnen Tiny en Paul Geens 1e provinciaal Argenton en de 2e provinciaal Chateauroux en werden ze in 2018 ook Algemeen kampioen Grensverbond. Op de mooie hokken in Essen wordt het dubbel weduwschap gespeeld met de oude en jaarlingen. De jonge duiven worden verduisterd tot 21 juni, waarna de geslachten worden gescheiden en daarna met het systeem van de schuifdeur gemotiveerd.  Er wordt ook bijgelicht, zodat probleemloos kan worden gespeeld tot einde september.
Wekelijks staan de vluchten van 200 tot 500 km op het programma. De Geens-duiven gaan dus wekelijks de baan op voor de halve fond, en verteren dit moeiteloos!


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven