Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Peeters-Van Crombruggen (Nijlen, Ant.): 2e Algemeen Kampioen 2017 PE Antwerpen

Geplaatst op 30/11/2017, Auteur: Leo-Davy


Paul Peeters (48 jaar) & Lut Van Crombruggen (57 jaar) uit Nijlen (Antwerpen) werden 2de Algemeen Kampioen 2017 KBDB PE Antwerpen.

Peeters-Van Crombruggen uit Nijlen (Antwerpen) werden 4de Kampioen oude duiven Kleine Halve Fond 2017 KBDB PE Antwerpen.

Peeters-Van Crombruggen uit Nijlen (Antwerpen) werden 6de Kampioen jonge duiven Fond 2017 KBDB PE Antwerpen

Peeters-Van Crombruggen uit Nijlen (Antwerpen) werden 6de Kampioen jonge duiven Halve Fond 2017 KBDB PE Antwerpen

Peeters-Van Crombruggen uit Nijlen (Antwerpen) werden 9de Kampioen oude en jaarse duiven Grote Halve Fond 2017 KBDB PE Antwerpen.

 

Ze werden 2de Kampioen jonge duiven Grote Halve Fond 2017 Union Antwerpen.

Ze werden 3de Kampioen jonge duiven 1ste get. Grote Halve Fond 2017 Union Antwerpen.

 

Ze werden 2de Kampioen jonge duiven 1ste get. Kleine Halve Fond 2017 Union Antwerpen Zone Oost.

Ze werden 3de Kampioen oude duiven Kleine Halve Fond 2017 Union Antwerpen Zone Oost.

Ze werden 3de Kampioen oude duiven 1ste + 2de + 3de + 4de get. Kleine Halve Fond 2017 Union Antwerpen Zone Oost.

Ze werden 3de Kampioen jonge duiven Kleine Halve Fond 2017 Union Antwerpen Zone Oost.

 

Klik hier voor meer Mooie Resultaten 2017

 

34281-peeters-paul-lut-thumbm1.jpg | Pitts

Historiek

Alom gekend in de streek en ver daarbuiten... Overal waar hij meedoet is het om te winnen...  Een kolonie toppers die gebaseerd is op asduiven. Paul heeft het als kleine gast allemaal geleerd van zijn beide grootvaders én vader Berre die al decenia lang meedraaien aan de top! Ja hoor, zij werden destijds 5x Algemeen Kampioen snelheid in Duivenbond Nijlen... 

Asduiven

Goede komen uit goede en toppers komen uit toppers! Paul weet het al jaren en daarom is zijn kweekhok opgebouwd uit asduiven, aangevuld met enkele topvliegers.

Hij spreekt vol bewondering over 'De Nijper' (1ste asduif Fondclub Antwerpen), 'Red Revelation' (2de asduif Fondclub Antwerpen na hokgenoot), 'Blue Captain' (1ste asduif Union Antwerpen Fond), 'Ace Wakke' (1ste asduif Fondclub Antwerpen en vader van 'Apollon'), 'Squeezer' (1ste asduif Fondclub Antwerpen...

Verder is het kweekhok aangevuld met duiven uit de 'Bobby'-lijn van vader (Van Leest-Peeters), Willy Daniels (Kessel), Walter Roziers (Berlaar), Alfons Van de Wouwer (Nijlen), LBL Geerinckx (Wommelgem), Gebroeders van Gestel (Bevel) en de laatste 2 jaren nog van Roger De Ryck (Nijlen), Marc Heylen (Bouwel) en Raymond Ceulemans (Itegem).

Voeding

Omwille van de lange werkdagen is Paul superblij dat hij kan rekenen op zijn vrouwtje Lut. Zij neemt de dagelijkse verzorging en het trainen van de duiven op zich. Uiterst knap voor iemand die een tijdje geleden nog nooit duiven vastgepakt had. Paul en Lut zijn ook perfect op elkaar ingespeeld. Hij zorgt er voor dat 's morgens alles klaar staat, en Lut voert alles tot in de puntjes uit.

Een van de stokpaardjes van Paul is toch wel de voeding! Er worden 3 mengelingen van Vanrobaeys gegeven, nl. Dieet, sport en Top Energy, en daar doet Paul het mee. Geen volle bak zoals je wel eens hoort zeggen, integendeel, maar de duiven moeten wel mooi "rond" staan. Weduwnaars worden gevoederd met de lepel, en ja, dan nog 2 verschillende maten voor duivers en duivinnen! Na het seizoen wordt er een mengeling van rui en zuivering gegeven en tegen 1 december wordt een iets rijkere voeding gegeven in functie van de koppeling, nl. Rui, Kempzaad, lijnzaad en zonnepitten. Om de vliegduiven na de kweekperiode terug op hun ideale vlieggewicht te krijgen staat er dan de zuiveringsmengeling "Casaert" op het menu. De jongen krijgen na het spenen nog enkele weken kweek Premium Power omdat ze nog moeten uitgroeien. Later volgt eerst een tijdje zuivering "Casaert" om op het juiste gewicht te komen, nadien krijgen ze hetzelfde schema als hun oudere collega's.

Weduwnaars en weduwduivinnen

De weduwnaars (31) mogen na het seizoen 2x een 8-tal dagen broeden maar mogen geen jongen groot brengen. Nadien komen ze niet meer buiten tot eind februari. Begin december mogen ze dan wel een ronde jonge groot brengen en van de 4 beste weduwnaars worden de eieren verlegd onder voedsterkoppels. Na het spenen van de jongen worden ze ook verduisterd van 17u tot 8u30, tot midden april. De duivinnen worden steeds getoond en vanaf april trainen ze 2x per dag 1 uur.

De weduwduivinnen (16) mogen in het voorjaar een koppel jongen van de kwekers groot brengen, maar er wordt geen winterkweek meer mee gedaan. Zij worden tijdens het seizoen niet verduisterd en zitten op weduwschap tot half julie en nadien nog op nest. Bij Paul en Lut ook geen enkele volière te bespeuren voor het hok. Zijn duivinnen zitten de ganse dag los op het hok in hun eigen bak. Volgens Paul zijn duiven territoriumdieren en wil hij ze daarom niet de ganse dag buitensluiten. Van onderling paren heeft hij voorlopig nog geen last.

Jonge duiven

Paul en Lut kweken een 120-tal (75 + 45) jonge duiven. De eerste ronde blijft samen tot half juni om nadien op de schuifdeur gespeeld te worden. Ze worden verduisterd van 1 februari tot 10 juni. De 2de ronde wordt tot de 3de week van  juni verduisterd en worden gekoppeld tegen oude partners.

Opleren

Voor het opleren van de jonge duiven wordt hier bijzonder veel werk gemaakt. Paul is van mening dat de jonge duiven zeer goed moeten opgeleerd zijn voordat ze de eerste keer meegaan naar Quivrain! Een massa jonge duiven, de eerste keer en stress zorgen er anders voor dat er veel verliezen zijn. Ook heeft hij toch wel bang van de vlucht uit Gien én Bourges voor de jonge duiven. Vanaf einde mei wordt er normaal op dinsdag en oefenvlucht voorzien vanuit Ittre (+/- 70 km). Alle duiven gaan mee. Eerst worden de duivinnen gelost, een 10-tal minuten later de weduwnaars en nog eens 15 minuten later de jonge duiven. Lut zorgt dan voor de propere hokken en omstreeks 11 uur zit de duivendag erop. De dag met het minste werk en "Quality time"!

Medisch

In samenspraak met dierenarts Raf Herbots wordt er al dan niet gekuurd. Wel worden de jaarlijkse vaste entingen gedaan, zoals in het najaar een kuur tegen paratyfus welke herhaald wordt begin maart. Tegen trichomonas zijn er jaarlijks twee vaste kuren, eentje in december tijdens het broeden  en de volgende is na de tweede halve fondvlucht. Verder indien nodig tijdens het seizoen maar dan wel met pilletjes. De gele druppels worden gegeven de dag voor de inkorving. Tenslotte nog de enting tegen paramyxo en de jonge voor de pokken. Tegen herpes werd niet meer geënt omdat er geen verschil merkbaar was. De 2de ronde krijgt wel een 2de enting tegen paramyxo.

 

Meer mooie resultaten in het verleden

Klik hier voor Reportage 2016 Peeters-Van Crombruggen (Nijlen): Algemeen kampioen Fondclub Bevel 2016

Ze wonnen de eerste prijs uit Argenton op 13/08/16 van 1.194 jaarse duiven Nationaal Zone B1.

Klik hier voor Reportage 2016 Peeters-Van Crombruggen (Nijlen): 1e Zone B1 Argenton 13/08 van 1.194 jaarse

 

Ze wonnen de eerste prijs uit Gien op 18/07/15 van 1.979 jonge duiven in het samenspel Union Antwerpen.

Ze wonnen de eerste prijs uit Gien op 18/07/15 van 967 jonge duiven in het samenspel Union Antwerpen Zone Oost.

Ze wonnen de eerste prijs uit Sourdun op 9/05/15 van 719 oude duiven in het samenspel Regio Mechelen.

 

Ze wonnen Argenton Provinciaal van 655 oude duiven en dit met 'Ace Fons' die zich vorig jaar al tot 1ste Asduif Fondclub Antwerpen kroonde !

Klik hier voor Reportage 2013 Peeters-Van Crombruggen (Nijlen, Antwerpen): 1ste Provinciaal oude Argenton 10/08/13

 

Ze wonnen 3de algemeen kampioen 2012 in de provincie Antwerpen en Keizer en Algemeen Kampioen Halve Fond van Nijlen.

Klik hier voor Reportage 2012  Peeters-Van Crombruggen (Nijlen): 3de Algemeen Provinciaal Kampioen 2012

 

Enkele toppers

'Apollon' (BE14-6107488) werd dit jaar 1ste asduif van La Colombophilie Belge Hafo.

Hij is zoon van 'Ace Wakke' die zelf een begenadigd vlieger was met kopprijzen van Quievrain tot Soulliac en werd 1ste provinciale asduif Antwerpen fond oude duiven. De bloedlijnen die je in 'Apollon' terug vindt zijn van het beste van het hok Peeters-Van Crombruggen met o.a. Jozef Keirsmakers, Heremans-Ceusters en de oude stam van vader Berre. Enkele uitslagen van 2016: 8/7.479 duiven Nat. Bourges, 6/3.110 duiven Nat Argenton, 1/162 Souppes, 3/192 Souppes, 4/532 Souppes, 4/492 Melun, 6/665 Melun, 7/296 Melun, 10/1.694 Gien, ...

Een andere topper is 'Chuck'. Vader is afkomstig van Willy Daniëls en de moeder haar genen bestaan uit Leo Heremans-duiven en Danny Van Dyck. Enkele uitslagen van deze topper: 1/1.194 nat zone Argenton, 2/4.582 nat Argenton, 42/10.442 nat Chateauroux, 36/853 prov Tulle, 6/2031 Souppes, 3/720 Souppes, ...

Deze 2 toppers zouden 9de nationaal en respectievelijk 11de nationaal kampioen geworden zijn moesten ze in Halle de formulieren niet kwijt gespeeld zijn!??

 

2017-12-09-peantwerpen-algkamp-1.jpg | Pitts

Algemeen Kampioen PE Antwerpen 2017

Algemeen Kampioen PE Antwerpen 2017

Nr.: Liefhebber: Woonplaats: Ptn: coefficient:

1 Donckers Johan Grobbendonk 5
2 Peeters - Van Crombruggen Nijlen 4
3 Van Dyck Dirk Zandhoven 3 2,0667

Klik hier voor het verdere resultaat

 

2017-12-09-peantwerpen-algkamp-2.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven