Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Peter Vreys: "Oudste nog presterende duif is van 2006"

Geplaatst op 16/03/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


De verhalen rond de oudste duif op het hok blijven maar komen. Zo liet Martin Geelen uit Gellik-Lanaken zopas weten dat hij een duif van 1994 heeft, ooit als jonge duif bij zijn schoonvader gehaald na diens overlijden. “Ik heb thuis een hokje gemaakt voor de zes jonge duiven die ik had meegenomen, en die fondduif van 1994 leeft nog,” zegt hij trots.

20170315_091302.jpg | Pitts

“Omdat ze van mijn schoonpa kwam, heb ik ze altijd gehouden. Ze vliegt nog wat rond hier en is nog altijd hevig. Maar liefst van al ligt deze oude in de zon. Ik heb overigens ook nog een duivin van 1996, die wel veel wedstrijden in alle weersomstandigheden heeft gevlogen,” aldus Martin.

Dieter Ballmann

“De „711“ van mij is ondertussen 22 jaar oud en heeft verleden jaar nog 4 jongen gegeven.  Ik zie goed, dat ze van hem zijn, maar zal het ook nog met DNA bewijzen, moet de proeven in loop van het jaar laten maken. Nu is hij nog niet gekoppeld en ik vermoed, dat hij wel in de zomer niet meer zal bevruchten.  Zal het wel verzoeken. Hij is ook vader van verschillende goede prestatie duiven. 

 Zijn vader en zijn onkel hebben ook tot 17-18 jaar bevrucht,” zo laat Dieter Ballmann uit Amel weten.  

,

neue-bilder-november-2008-164.jpg | Pitts
7013711-95-b.jpg | Pitts

Prestatie
Peter Vreys (Ordingen) las aandachtig onze berichtgeving ivm de oudste duiven. Hij heeft nog een aanvullende, waardevolle invalshoek: “Mijn  oude duivin ' Louise Demian' is geboren in 2006 en presteert nog steeds top. Ze is gekweekt uit een doffer nog rechtstreeks van de tovenaar van Humbeek nl. Gust Christiaens. Ze vloog als jonge duif tem 2 jaarse vluchten kopprijzen van vitesse tem de nationale vluchten. Latere jaren werd ze een aantal keren gespeeld op kortere vluchten op haar favoriete neststand nl. een jong van een paar dagen.

  

louisedemina.jpg | Pitts

Vorig jaar vloog ze nog top op Vervins op 4 september. Ze maakte een mooie 2de prijs tegen 312 (veel )jongere tegenstanders in het sterke Trudo-verbond.  Ze verspeelde de eerste prijs met 1 sec., daar ze spijtig genoeg te lang bleef zitten op de spoetnik. Het jaar ervoor( 20/9/15) vloog ze nog los de eerste prijs op Chimay (106km) tegen 206 duiven lokaal Ter Biest (duif vliegt 1min en 30 sec vooruit).

Voor het moment broedt ze terug en hoop ik ze eind maart (indien de vogelgriep het toelaat) in te korven op een plat jongske.”

En daarmee sluiten we de verhalen rond de oudste duiven af. Met dank aan de liefhebbers die fier hun medewerking verleenden en aan de vele melkers die ons initiatief hebben gewaardeerd en toegejuicht.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven