Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Pieter Diels (Roermond, Nl.): 1e WEFO-Limburg Reims 28/04 van 1.748 duiven

Geplaatst op 28/04/2018, Auteur: Pie Schepers / Davy


WEFO-Limburg Wedvlucht Reims op 28 april voor 1.748 duiven

Na zijn frustratie van Rethel is Pieter Diels op deze Reims weer opgefleurd.

Met 6 duiven haalt hij uit met 1-5-11-199-379.

De liefhebbers thuis die waren er op voorbereidt dat de duiven wel met een gangetje van honderd kilometer in het uur hun traject zouden afleggen. Maar dat was ook een foute veronderstelling. De duiven die een snelheid maakten van 100 km/u die kwamen terecht in het midden van de uitslag.

 

dielspieter.jpg | Pitts

Los 08.30 uur. 1e duif 10.47.11 uur. Snelheid 1.877,790 m/pm.

En dat was de twee jarige doffer met ring 1733585 van Pieter Diels uit Roermond. Om 10.47.11 uur flitste deze vogel als een bliksemschicht bij hem over de plank alsof de duivel achter hem aan zat.

Voor de eigenaar Pieter was dat een enorme opkikker. En die opkikker kreeg nog meer betekenis toen 2 minuten later nog een paar van zijn duiven het hok binnenstoven. Te zien aan het geweld wat die duiven toonden bij hun aankomst kon Pieter niets ander denken dan dat het wel eens vroege duiven konden zijn. Maar verwacht had hij dat helemaal niet.

Na de vlucht van Rethel geraakte Pieter in een down situatie. Die terneergeslagenheid maakte hem moedeloos en dat drong door tot op zijn botten. Heel sterk was hij van plan om de duivenjas aan de kapstok te hangen. En waarom? Zijn stem zat vol emotie toen hij mij zijn verhaal deed. Veel verwachting had hij van zijn duiven toen hij ging inzetten voor Rethel. Het kon niet mis gaan dacht hij. Maar helaas, het liep verkeerd af. Rethel deed hem de das om. Liefst 3 goede doffer van hem die kwamen niet meer thuis waaronder de Wefo-Vitesse Kampioen van 2017. Drie cracks en pupillen van zijn duivenstapel die lieten een grote leegte achter op zijn duivenhok. Dat verlies maakte hem troosteloos en ontmoedigde hem finaal. Nu is het over en uit met de sport riep hij uit.

Maar enige van zijn duivenvrienden waaronder de combinatie NijssenWulms en Karinl Loomans uit Asenray die pompte hem weer de nodige moed in. En heel misschien heeft ook een “hogere macht” er toe bijgedragen dat Pieter de overwinning op deze Reims zou behalen. Wie weet? In elk geval is de overwinning behaald door iemand die van kind af in de duivensport zit.

De 62 jaar oude Pieter Diels liep als 10 jarig knaapje achter zijn vader aan als die bezig was met zijn duiven. Van hem leerde hij het vak. En goed. Want stellig mag gezegd worden dat hij een regelmatige figuur is bij de kampioenen van zijn samenspel “de Roerstreek”te Roermond. Nog fris zijn z’n titels van 1 e ,2e ,3e kampioen vroege jonge duiven en 2 e en 4e kampioen late jonge duiven 2017 in zijn samenspel.

Zijn geweldige uitslagen door de seizoenen heen zijn niet ongekend bij de concurrenten. En de uitslag van Reims van vandaag met 6 duiven zoals 1-5-11-199- 379 tegen 1.748 duiven bij de Wefo, en 1-4-7-116-187 tegen 1.020 duiven bij de Roerstreek, die misstaat daar niet bij. En wat te denken van zijn Provinciale uitslag jonge duiven op Melun van 2017. Tegen 7.755 duiven speelde Pieter van de 20 duiven 13 prijzen met te beginnen als 2 – 4 – en 5. Dat is een blijvende herinnering.

Met zijn duiven van het soort “de Klak” via de gebroeders Sevenich uit Roermond en de ooievaars van Bernard Hanno uit Roermond met daarbij het Janssen-A soort van Cor Konings uit Oosterhout en duiven van Nijssen-Wulms uit Asenray heeft Pieter Diels een hok met duiven van klasse. Heel zeker! Met zijn overwinning op deze Reims en fantastische totaal uitslag verdient Pieter Diels een grote pluim en wordt hij hartelijk gefeliciteerd.
Proficiat!

Pie Schepers / Frans Wauthle

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven