Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Pitts blijft erbij: wel degelijk 9 dopinggevallen (en niet 3 zoals de WAC wil doen geloven)

Geplaatst op 14/01/2017, Auteur: Rudi Hendrikx / Piet


Dierenarts Schoonheere van de WAC heeft op de persconferentie een half uur uitgehaald naar de pers over het feit dat Pitts foute informatie verspreidt. Er zouden “maar” drie positieve gevallen ipv van negen zoals Pitts de mensen doet geloven. Pitts was de oorzaak van alle problemen, Pitts was de oorzaak van onrust.

Nu duidelijk. De drie positieve gevallen kennen we: Poussaert, Claeskens en Vermeulen. Dan waren er drie gevallen die een brief hadden gekregen dat zowel hun A-staal als hun B-staal positief waren op morfine. Het WAC heeft nadien deze als negatief geklasseerd maar op het moment van de feiten waren ze wel duidelijk positief, zo staat toch te lezen in de brief van de KBDB verzonden aan de betrokken personen.

We hebben de namen bewust niet vrijgegeven, niet omdat het grote namen zijn (want Claeskens is ook een grote naam) maar omdat de WAC nog moest beslissen en ze uiteindelijk negatief geklasseerd werden en wij niet willen meedoen aan het spelletje waarbij mensen onterecht neergesabeld worden.

Dan hadden wij vertrouwelijke informatie gekregen vanuit de bestuursraad van de KBDB dat er nog 3 positieve morfine gevallen waren maar zo melde deze persoon, dat deze nog geen brief hadden ontvangen omdat men wilde afwachten op de beslissing van de WAC inzake de andere 3 morfinegevallen. 3+3+3=9. Als we deze info krijgen van iemand uit de bestuursraad dan mogen we deze ook brengen en toch voor waarheid nemen of…?

Als men bij de WAC of de KBDB vindt dat wij foute of onvoldoende informatie verspreiden dan moeten ze maar in eigen boezem kijken. Wij kunnen voldoende mails voorleggen waarin wij vragen om uitleg maar men weigert vaak nog maar een antwoord te formuleren. Ook telefonisch sturen ze heel vaak hun kat. Al jaren vragen wij om een persverantwoordelijke bij de KBDB maar nooit wordt er werk van gemaakt. Men vindt dat niet nodig, iedereen wil “soms” als het hen goed uitkomt hun eigen zegje doen.

De WAC verwijt ons malinformatie, maar zij wilden aanvankelijk op de persconferentie notabene niet eens antwoorden op onze vragen. Dat men dan nu de schuld bij derden legt op gebied van communicatie is ronduit belachelijk te noemen. Daarbij, Pitts heeft er geen baat bij om daarom trend foute info de wereld in te sturen.

 

Plicht

Rudi Hendrikx: "Maar het is wel onze verdomde plicht om de zaken te stellen zoals ze zijn. Dat Pitts zowat de enige is die dit gefundeerd doet heeft te maken met het feit dat sommige betrokken partij zijn en niet kunnen, anderen niet durven en nog anderen het niks kan interesseren. Wij als persgroep moeten de zaken kritisch bekijken, analyseren, luisteren naar alle partijen en dit zo objectief mogelijk proberen te brengen. In de komende Duivenkrant en LVC brengen we het dopingdossier van A tot Z met alle verhalen, analyses, expertenverslagen en reacties van alle betrokken partijen. Zodat onze lezers een juist inzicht krijgen en zelf maar een oordeel moeten vellen aangaande de feiten."


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven