Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Pitts geeft raad

Geplaatst op 31/07/2020, Auteur: Pitts


Pitts geeft raad

 

Natte ogen?

Hebt u duiven met natte ogen of rode ontstoken ogen? Doe dan de test. Gebruik golden eye of eye conditioner van travipharma. Indien de druppel moeilijk of niet wegtrekt na enkele seconden dan moet u zeker de dierenarts raadplegen voor verder onderzoek. Het betekent dat de slijmvliezen gezwollen zijn wat meestal wijst op een ontsteking. Trekt de druppel wel voldoende snel weg maar zijn de ogen desondanks nat, dan doe je best dagelijks een druppel van bovenstaande producten in de ogen.

 

 

Ontsmetting bij thuiskomst.

Duiven komen in de manden veel andere duiven in contact en de mogelijkheid dat ze zich gaan besmetten met een of andere ziektekiem is er g reëel. Het s dan ook belangrijk om je voorzorgen te nemen en regelmatig, bet wekelijks bij thuiskomst je duiven te ontsmetten. Dat kan met het toepasselijk product “Thuiskomst” Eén dag mand is 1 dag ontsmetten, 2 dagen mand 2 dagen. Je kan hiervoor ook Belgasol of Herbintest geven. Zie je dat mest niet mooi vast is dan mag je Kolombocox toedienen. 

 

Duiven komen niet mooi rond.

Wil je gaan inkorven maar merk je dat je duiven onvoldoende rond komen, dan moet je ervoor gaan zorgen dat de eiwittoevoer verbetert. Het seizoen is al een tijdje gevorderd en heel wat duiven hebben ook al heel wat krachten verbruikt. Daarom probeer je best de eiwitbalans te verbeteren. Geef ze bij thuiskomst reforce in het water en gedurende de week 3x aminotonic met proteinstar over het eten of K&K eiweiss of kies voor APF van dr Brockamp. Mits ze gezond zijn kan je ze tegen het einde van de week bolrond inkorven. Ondertussen is de lente volop in het land en kan je de polo’s uit de kast halen.

Bekijk de polo’s van Columba fashion in onze shop. Kwaliteitsvolle kleding voor de duivenliefhebber ontwikkelt. Ook duivenliefhebbers mogen in stijl hun hobby beleven. U kan deze kosteloos personaliseren met je naam of naam van het hok.

Bekijk onze webshop voor alle artikelen

 

Klaar voor het zware werk.

De doorwinterde fondliefhebber gooit zijn troeven nu op tafel. Voor de vluchten van 600 km of meer kan je extra carnispeed geven of CMK. Haal ook wat extra energie in huis en dit kan dmv Letalook, energie öl, oregano en , form oil,  herbo racing & powder. Allemaal op basis van extra vetten. Als voer kan je de premium power dynamik geven. Let wel op dat je dit soort zware voeding niet overdrijft en dat je na de vlucht tijdig de duiven ontgift met hepatoveto of thee liquide. Zoals u weet is pitts uw trouwe partner.

 

Luchtwegenproblemen?

Kopziekten vormen nog steeds een groot probleem in onze duivensport. Heel wat liefhebbers kuren vaak lukraak met allerhande antibiotica zonder echt te weten wat er scheelt. Wil je echter precies weten wat het probleem is op je hok en welk antibiotica het best past bij je duiven dan bestel je best vetcheck luchtwegen, binnen een week heb je behandeling op maat. Je kan de luchtwegen van je duiven ook op een natuurlijke manier verzorgen. Een goed hok vormt een belangrijke factor. Maar ook heel wat natuur producten kunnen ergere problemen voorkomen. Je kan de luchtkwaliteit verbeteren door aeromax dagelijks te vernevelen op de hokken of je geeft ze bronchostar, powerstar of SAS om de luchtwegen open te houden. Alle producten nu en snel voorradig. 

 

Te weinig uithouding bij je duiven?

Trainen je duiven voldoende maar komen ze net iets te kort? Dan kan het zijn dat je duiven te weinig uithouding hebben voor het zware werk. Je kan ze dan best enkele dagen activen eisen geven, carbo power of Herbo MMK over het voer.

 

Eten je duiven veel grit?

Duiven die (te) veel grit eten die zijn vaak op zoek naar iets wat ze niet kunnen vinden op het hok of via de voeding. Vaak is dat een tekort aan mineralen of het kan ook een te kort zijn aan dierlijke eiwitten. Daarom zet je best dagelijks op de hokken een potje met verse gritmix. Ook Cédé omega plus is een goede opti, zo voorzie je de duiven van extra energie. 

 

Deze producten zijn in voorraad en snel te verkrijgen via onze shop.​

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven