Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Pitts-Veiling 2016: Collectie van Michel Denys duiven

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Pitts-Veiling 2016: Collectie van Michel Denys duiven

 

Het beste van George Coutteau en Roger Florizoone onder één dak! Michel Denys zette in zijn duivensportloopbaan een hele resem topprestaties neer.

Klik hier voor de veiling op Pitts.be

Grootste uitschieters waren ondermeer de nationale asduif titel K.B.D.B. grote fond in 2004 met: 'De Schicht'. Een terechte titel voor een supervlieger met een indrukwekkend rijtje uitslagen: 1é/676(nat. 22/19.477) op Brive, 2e/409(nat 11/7.519) op Bordeaux en 3e/579(zonaal 26/6.076) uit Limoges.

In een recenter verleden werd in 2014 nog het asduif kampioenschap fond van de Entente Belge gewonnen. Super uitslagen zoals op een Cahors waarop Michel provinciaal drie duiven in de top-5 wist te klasseren. Of op Barcelona waar hij in het sterke inkorvingslokaal van Ieper 1-5-6–18-29-enz… wist af te klokken tegen 566 duiven. Tweede nationaal en provinciaal winnaar op Brive. Grote successen behaald op het eigen hok, maar ook tal van andere liefhebbers wisten topnoteringen neer te zetten met duifjes uit het tophok van Handzame.

De kolonie steunt op drie pilaren. Vooreerst die van wijlen George Coutteau uit Ramskapelle. Een echt monument uit de Belgische duivensport op het zware werk. Winnaar van de “Gouden Vleugel” van de Brugse Barcelona club. Eerste internationaal Lourdes en karrenvrachten aan nationale en internationale topprestaties.

George was heel goed bevriend met de al even gerenommeerde grootmeester uit Nieuwpoort wijlen Roger Florizoone. Die bouwde een indrukwekkende erelijst op met ondermeer de internationaal overwinning op Barcelona tegen meer dan 11.000 duiven in 1976. Vijfde Internationaal Barcelona van 13.033 duiven in 1984 en daarmee tevens winnaar van de Gouden Vleugel. Derde internationaal op Dax en de eerste prijs nationaal Barcelona van 13.966 duiven in 1999. Samen met George Coutteau kweekten hij tal van supervliegers en kwekers waarvan de afstammelingen nu nog steeds op tal van hokken nationale winnaars en kampioenen voortbrengen. Denken we maar aan liefhebbers als Emiel Denys, Julien Vaneenoo, Ivo Van Lerberghe, Andre Colbrandt, Eddy Jansseune en Willy Corteel. Michel Denys werd mettertijd een echt bijhok van Georges Coutteau. Rond de eeuwwisseling kreeg hij van George drie topkwekers in bruikleen. Al de jongen daaruit verhuisden meteen naar het kweekhok en werden vervolgens gekruist met duifjes uit eitjes verkregen bij Roger Florizoone. Ook bij Michel bleek deze kruising een regelrecht schot in de roos te zijn.

Een derde voltreffer op het kweekhok werd de inbreng van Norbert Ally (Aarsele) duifjes. De zoon van 'De Dax' en uit de lijn van diens 'De Rapid' (superkweker en vlieger met 15 prijzen per tiental op vluchten boven Parijs). Via Ally ook duifjes afkomstig uit de beste Gaby Vandenabeele duifjes. Onder andere afstammelingen van diens wereldberoemde 'Bliksem'. Neem daarbij dus ook nog eens afstammelingen uit de gouden 'De Schicht' lijn en u begrijpt dat deze collectie menig liefhebbers van de grote afstanden zal doen watertanden.

 

De veiling start maandagavond om 20u en eindigen op woensdag 28 september om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.
Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 25 september van 10-13u.

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven