Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Pitts voorspelt het weer op alle losplaatsen vluchtlijnen

Geplaatst op 06/04/2021, Auteur: Pitts


Ook dit seizoen kunt u weer terecht op onze website www.pitts.be voor het weerbericht. Op woensdag krijgt u alle mogelijke gegevens over het weer van het volgende weekend. Op die manier willen we voldoende informatie bezorgen zodat u een juiste inschatting kan maken over eventueel te verwachten moeilijkheden op de vluchtlijnen. De tijd dat de legendarische weerman  Armand Pien erin slaagde om de bal soms volledig mis te slaan bij zijn voorspelling voor de volgende dag ligt een flink stuk achter ons. Tegenwoordig beschikken de meteorologische instituten over veel meer middelen. Een treintje  satellieten klieft door de ruimte en computers verwerken alle mogelijke gegevens om alzo tot vrij accurate weersvoorspellingen te komen. Maar dan nog. Op de wereldkaart is ons landje amper een vliegenscheet groot en toch kan het weer aan de Kust of in de Kempen heel sterk verschillen. West-Europa is op weerkundig vlak geen simpel gegeven. Op een vlucht van pakweg iets boven Parijs tot Antwerpen krijg je vaak met meerdere veranderlijke weertypes af te rekenen.

 

Meteorological Institute

Voor ons weerbericht gebruiken we de meteogrammen van het Meteorological institute van Noorwegen. Voorlopig(?) nog niet beschikbaar in het Nederlands maar dat mag niet echt een probleem zijn. Als u kiest voor de Engelstalige versie zal u snel alles duidelijk worden. De gebruikte symbolen, grafieken en getallen spreken voor zich. Op Pitts vindt u een tabel met de vooruitzichten voor alle losplaatsen van Quievrain tot Barcelona. De voorspellingen zijn die van 08.00 uur op zaterdag- en zondagmorgen. De temperatuur, windrichting en snelheid plus het verwachte weertype. Maar tevens kunt u ook op alle losplaatsen afzonderlijk klikken en dan komt u terecht in een heel uitgebreid menu met actuele en lange termijn voorspellingen.  Daarin kunt u dan in het menu bovenaan  links op de pagina een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

  • OVERVIEW (overzicht) :een korte samenvatting van de weersvoorspelling voor de volgende twee dagen.
  • HOUR BY HOUR (van uur tot uur): Een grafiek en tabellen waarin u van uur tot uur de volgende 48 uren kunt bekijken.
  • DETAILED (gedetailleerd): Een nog meer uitgebreide tabel waar u ook extra cijfermateriaal kunt vinden over de te verwachten neerslaghoeveelheid, de luchtdruk, de luchtvochtigheid, het percentage kans op mist. Alsook de te verwachten lage, middel- of hoge bewolking.
  • LONG TERM (lange termijn): in dit menu krijgt u de weersverwachtingen voor de volgende tien dagen voorgeschoteld.

Zoals u zal zien een schat aan informatie waarmee u zich ongetwijfeld een duidelijk beeld kunt vormen over het te verwachten weer.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven