Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Pitts.be: We evolueren mee met de tijd !

Geplaatst op 16/01/2017, Auteur: Rudi Hendrikx / Davy


We evolueren mee met de tijd

Het is haast niet te geloven maar we zitten al in 2017, wat is dit jaar weer voorbijgevlogen. Het is net alsof de tijd sneller gaat met ouder worden.

Ook onze kranten beginnen aan een nieuwe jaargang, ben zelfs de tel kwijtgeraakt. In een steeds meer gedigitaliseerde maatschappij is het ook niet simpel om kranten te blijven uitgeven.

 

De jongeren leven op en met hun computer maar bij de 40-plussers onder ons zijn toch nog heel wat liefhebbers die de weg naar het internet nog steeds niet gevonden hebben of er op zijn minst niet erg vertrouwd mee zijn.

 

Toch blijven we niet stil staan. Pitts wordt in een volledig nieuw jasje gestoken. Een website vernieuwen lijkt misschien op eerste zicht eenvoudig, aan het hele vernieuwingsproces zijn we al ruim 2 jaar aan het werk. Alle artikels van de krant komen straks ook online en zijn beschikbaar voor de "premium lezers".

Jullie, abonnees van de kranten, worden gratis premium lid van Pitts en kunnen zo ten alle tijden, alle artikels van de krant, online raadplegen.

 

Op deze manier willen we jullie bedanken voor jullie jarenlange trouw maar willen vooral ook mee evoluteren met de tijd en voorbereid zijn op de toekomst. 

Op deze manier kunnen we ook de steeds terugkomende problemen met de post opvangen, want dit blijft toch een moeilijk punt. Onze krant tijdig in de bus krijgen.

Blijkbaar is men bij de post niet echt mee geëvolueerd. Als de site straks volledig actief is kunnen jullie dus gratis een "inlogcode" aanvragen maar alles wordt in een van de volgend edities van de Duivenkrant en La Vie Colombophile van naald tot draad uitgelegd.

Er zijn nog veranderingen

vanrobaeys-2.jpg | Pitts

Geen kampioenschappen

In 2017 zullen er vanuit onze kranten geen kampioenschappen meer georganiseerd worden. Er zijn een aantal redenen voor, 

De hoofdreden voor deze beslissing is een gebrekt aan interesse. We kregen de laatste jaren steeds minder inschrijvingen binnen, de liefhebbers waren ook niet meer bereid uit gewonnen prijzen af te halen. Als je deze trend zit opduiken moet je gepast reageren vond ikzelf en daarom deze beslissing. Vergeet niet dat dit door het jaar heen een gigantische berg werk was.

Zeker ook uit uitrekenen van de Nationale kampioenen op de Nationale vluchten. Want daarvoor moest er niemand iets insturen. Jos heeft daar jarenlang hart en ziel ingestoken zonder ook maar een foutje te bespeuren. Een huzarenstuk waarvoor ik hem erg dankbaar ben.

De liefhebbers beseffen echter niet hoeveel werk dat daar ingekropen is, erger nog er waren er zelfs bij die bedreigingen durfden uitspreken. Helemaal van de pot gerukt omdat de fout meestal bij henzelf lag en een brug te ver natuurlijk.

Maar zoals ik al zei, je merkte dat er steeds minder interesse voor was. De laatste winnaars van 2016 zullen hun prijs uitgereikt krijgen op onze stand op de Olympiade.

 

Toch moet ik hier ook de firma Vanrobaeys bedanken die jarenlang onze trouwe partner was.

 

We zijn ondertussen wel met een nieuwe formule bezig, een groot project, misschien krijgen we dit op de rails.

Dat is ook waar onze sport nood aan heeft. Nieuwe projecten, die de sport in een modern jasje steken. Men heeft te lang gewacht om onze sport mee te laten evolueren met de tijd waardoor we met een oubollige structuur en organisatie zitten.

In ieder geval proberen wij alle sinds toch mee te groeien met de steeds snellere ontwikkelingen, trouwen voor de facebook gebruikters onder jullie, we hebben ook een pitts facebook groep waar je jezelf bij kan aansluiten.

 

In ieder geval rest mij nu nog om jullie vanuit onze redactie nog een gelukkig nieuwjaar toe te wensen met vooral een goede gezondheid, veel goede moed en hopelijk een mooi duivenseizoen.

 

vanrobaeys-1.jpg | Pitts

Nieuws

Wij blijven zoals reeds jaren het geval is, het nieuws voor jullie op de voet volgen en brengen het zo snel mogelijk via allerlei kanalen tot bij jullie.

Vergeet straks ook niet op onze stand op de Olympiade voorbij te komen. We bieden jullie een gratis drank aan en kunnen van gedachten wisselen. Een mooi begin van het nieuwe jaar en wie weet komt er ergens wel een idee naar boven dat we verder kunnen uitwerken. Hopelijk tot binnenkort.

Rudi Hendrikx


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven