Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Poll: hebben u en uw duiven last van roofvogels?

Geplaatst op 06/03/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


De familie Riemis uit Brecht is ten einde raad. Op 4/03/17 07:10 heeft familie geschreven:
"Ik had 19 jonge duiven, maar ieder over anderen dag komt de sperwer er één halen. Nu heb ik er nog maar 13 over. Hij pakt ze gewoon in de lucht ongeveer 100 à 200 meter van hun hok en neemt ze tussen zijn poten gewoon mee.
Het is voor de sperwer blijkbaar een koud kunstje heb al staan roepen en vlagen maar daar ziet hij niet naar. De sperwer vliegt eventjes met de jong mee, dan iets er boven en hij heeft ze, duurt ongeveer als je hem ziet 2à3 seconde.
Wat kan ik er aan doen? Andere jaren was ik er 2 of 3 verloren door sperwer maar nu heb ik het gevoel dat hij ze allemaal een voor een komt halen."

We ontvingen ook een reactie van Jaak Nouwen: 

"Op 1 februari heb ik een brief geschreven naar Ben Weyts, minister voor dierenwelzijn. Ik hoop dat veel duivenliefhebbers mijn voorbeeld volgen. Op 4 februari heb ik de minister nog een groot krantenartikel na gestuurd waaruit duidelijk blijkt dat er veel te veel roofvogels zijn. Een natuurhulpcentrum sprak van een piek in de opvang van verzwakte en uitgeputte buizerds. Ja, eerst vreten ze onze duiven en een massa van onze mooie vogeltjes in onze tuin op en dan is hun tafel leeg en kwijnen ze weg van honger. Maar ... in de natuurhulpcentra worden duizenden witte muizen gekweekt als voer voor uitgeputte roofdieren. Ze zeggen daar: "Ieder dier heeft immers recht op leven." En die muisjes dan? Deze winter verloor ik 9 van mijn 29 duiven door de roofvogels (sperwer en slechtvalk). Ik ben benieuwd of onze (?) minister onze duiven wat meer bescherming zal bieden. In april kan je hierover meer lezen in Duifke Lacht, maar ondertussen kan je ook een lief briefje sturen naar Ben Weyts, minister voor dierenwelzijn, Martelaarsplein 74, 1000 Brussel."

Via onze Pitts-poll willen we te weten komen of roofvogels al of niet veel last bezorgen. 

Klik hier voor een youtube-filmpje over roofvogels en duiven. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven