Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Probleem met de nationale winnaar Chateauroux van 10 juni is uitgeklaard

Geplaatst op 11/07/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


In deze moderne elektronische tijden lijkt het haast onmogelijk, maar toch is het zo. Nationaal staat een andere duif als winnaar dan lokaal. Dirk Schreel, voorzitter van het Nationaal Sportcomité heeft intussen alle documenten opgevraagd in het inkorflokaal in Assebroek (Brugge). Na uitgebreide controle is de zaak opgelost: er is een fout gebeurd bij de koppeling. De duif met ringnummer BE16-3137219 droeg 3127219 als chip. Paul Bellaert: “Ik denk dat ik ze dit jaar 8 keer heb ingekorfd, maar niemand, ook ikzelf niet, heeft de fout opgemerkt. Gelukkig is na controle nu alles in orde. Ik heb er vlak na de nationale zege problemen mee gehad, vervelend dat zeker, terwijl er in feite alleen maar een menselijk foutje bij de koppeling was gebeurd: een 2 in plaats van een 3.”

 

 

 

Klik hier voor  de printuitslag lokaal Assebroek.

Hieronder staat de pedigree. 

 

pedigree-bellaert-001.jpg | Pitts

 

In West-Vlaanderen was het gegeven het gespreksonderwerp bij uitstek. Paul Bellaert kan nu eindelijk volop genieten van zijn nationale zege Chateauroux. 

 

 Wat kan er gebeurd zijn?

De chip werd verkeerd gekoppeld (weinig waarschijnlijk maar het kan)
Die duivin wordt al ingekorfd sedert vorig jaar en tot nu toe heeft niemand die fout bemerkt. Als je een duif inkorft dan verschijnt het ringnummer op het scherm van de master en de inkorver wordt geacht de ring aan de poot van de duif en het ringnr op het scherm te controleren om zeker te zijn dat beide matchen … en dat zou al van vorig jaar nergens opgemerkt zijn? Weinig waarschijnlijk maar het kan.
Is het mogelijk dat hier gesjoemeld werd en dat bij thuiskomst de duiven gewisseld werden in de hoop dat niemand dat ene cijfer zou opmerken omdat het hier om een Clicque duif gaat en er commerciële belangen meer gemoeid zijn?

 

In elk geval, er kan zoveel gebeuren.

IN West-Vlaanderen is het gegeven het gespreksonderwerp bij uitstek. Alle liefhebbers in de buurt hebben er de mond vol van maar iedereen houdt zich gedeisd.  

Het vergt nogal wat opzoekingswerk, maar de feiten zijn: het fondkokaal van Assebroek, met als voorzitter Paul De Buck speelt in verbond voor de snelheidsvluchten met het snelheidslokaal van St.-Joris met voorzitter Hubert Depoorter. Volgend jaar stopt Paul De Buck en Johny Carrette zal de fakkel overnemen. Hubert Depoorter staat in zijn eigen lokaal én in het fondlokaal in Asseboek  aan de inkorftafel en neemt de duiven aan, zo ook deze van zijn goede vriend Paul Bellaert.

AL deze heren zitten in het bestuur van de Brugse Kampioenschappen, een privé-club met… Schreel als voorzitter.
De bal ligt in het kamp van Dirk Schreel, die de zaak moet uitspitten in het belang van de duivensport.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven