Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Project uitslagen van de KBDB ligt in de prullenmand: onbekwaamheid ten top

Geplaatst op 29/05/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Ze zouden de maandag na de nationale vlucht klaar zijn, de nationale, zonale en provinciale uitslagen van de nationale vluchten. Maar maandag waren ze er niet (en nu ook nog niet). En nu is uitgelekt dat ze er helemaal niet komen. Dirk Schreel, het opperhoofd van het Sportcomité had het nochtans met veel bombarie en pretentieuze overtuiging aangekondigd en beloofd. Inrichters, bestuursleden en liefhebbers die bekommerd zijn om het voortbestaan van de duivensport, smeekten om het hele plan van boekhouder Schreel een jaar uit te stellen. Maar Schreel bleef koppig en eigenwijs. Hij heeft altijd gezegd dat aan de KBDB is om de uitslagen via WPROL (nationaal, zonaal en provinciaal) te berekenen. Want de KBDB moest zijn oubollig imago kwijt en dat houdt onder meer in dat er nieuwe technieken moesten komen voor de automatisatie van de administratie, het online melden van de aankomsten van de duiven, het berekenen van de kampioenschappen (mét tussenstanden), enz. 
Daarvoor sloot de KBDB een duur contract af met WPROL (World Pigeon Racing Online) uit Zuid-Afrika. Data Technologie met zijn 30 jaar ervaring en de inrichters reageerden furieus, maar niks gebaat. Het uitgebreide proces verliep niet zonder slag of stoot, maar de KBDB – lees Schreel – zette door. Maar tevergeefs: de uitslagen zijn niet klaar.  
In normale omstandigheden zou je dan van een nationale bond wat uitleg mogen verwachten, maar ook dat is te veel gevraagd van de KBDB. Communicatie, het blijft een groot gebrek in Halle. 

De inrichters worden nu in spoedvergadring naar Halle geroepen. Daar zullen ze te horen krijgen dat ze de uitslagen opnieuw zelf mogen (moeten) maken. 

Schreel heeft onze redactie altijd hoogmoedig weggelachen toen we beweerden dat hij dat project nooit ofte nooit zou rondkrijgen. Dan toch de eer maar aan jezelf houden en ontslag nemen, Dirk? 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven