Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Provinciale dag P.E. West-Vlaanderen opnieuw een absolute voltreffer .

Geplaatst op 15/11/2022, Auteur: Pitts - J. Mestdagh (p)


pd-nationale-winnaars-kampioenen-en-asduifwinnaars.jpg | Pitts

Foto=Nationale winnaars - kampioenen en asduifwinnaars

Zondag 6 november : Het prachtige interieur van Salons “de Vrede” te Ichtegem vormde het decor voor de provinciale dag 2022 van de P.E. West-Vlaanderen.

 

pd-zaal-de-vrede-podium.jpg | Pitts

Foto=Zaal de Vrede podium

Reeds van in de voormiddag om 10 uur waren heel wat jonge liefhebbers er present  voor de uitreiking der prijzen binnen de kampioenschappen van de West Vlaamse Jeugdbeweging .

Veel  beginnende en jonge liefhebbers passeerden er de revue waarbij de drie bestuursleden van deze organisatie meer dan de handen vol hadden om hen de verdiende onderscheidingen te overhandigen.
Je merkt duidelijk dat de leden uiterst tevreden zijn over hetgeen Christof, Romain en Frans allemaal weten te verwezenlijken voor die Jeugdbeweging .

 

pd-zaal-de-vrede-1.jpg | Pitts
pd-zaal-de-vrede-2.jpg | Pitts

Foto=Zaal de Vrede

Om 12 uur werd het dan verzamelen geblazen voor het tweede luik van de provinciale dag , dit omvatte vooral de hulde aan de vele laureaten in de provinciale kampioenschappen en ging gepaard met het genieten van een heerlijk banket onder de vorm van een brunch.

 

pd-provinciale-voorzitter-pe-west-vlaanderen.jpg | Pitts

Foto=Provinciale voorzitter P.E. West-Vlaanderen

Bij aanvang van de bijeenkomst nam de Voorzitter van de P.E. W-Vl. de honneurs waar om alle aanwezigen toe te spreken.

Ziehier enkele fragmenten uit de openingstoespraak van de voorzitter van de P.E. W-Vlaanderen, de heer Dany Vandenberghe.

“Beste vrienden,

Samen met mijn collega’s mandatarissen van de PE West Vlaanderen heet ik jullie allemaal hartelijk welkom op onze provinciale kampioenendag editie 2022.

Dank aan de 220 aanwezigen en dat zijn er enkele meer dan vorig jaar. Toen kenden we een bijzonder succesvolle editie en na de vele positieve reacties moesten we niet twijfelen en zijn we hier vandaag opnieuw te gast in deze prachtige locatie en accommodatie van salons “De Vrede “ waarvan we met een brunch formule opnieuw het beste mogen verwachten.

Deze voormiddag werden reeds onze West Vlaamse jeugd kampioenen gehuldigd. Een pluim op de hoed en bijzondere dank daarvoor aan  Christof, Romain en Frans die samen het bestuur vormen van de West Vlaamse jeugdbeweging. Die mensen zetten zich met volle overgave in voor onze jeugd. Op iedere beurs zijn ze present en promoten ze de West Vlaamse jeugdbeweging. Iets waar ze in vele andere provincies alleen maar kunnen van dromen.

Ik wil ook alle medewerkers in de lokalen niet vergeten. Dank zij de nooit aflatende inzet van die mensen, waarvan iedereen het maar evident vindt dat ze wekelijks, sommige momenten zelfs dagelijks paraat staan, blijft onze  duivensport draaiende. Alvast van onze kant een echt gemeende dank daarvoor en misschien is een applaus voor die al mensen hier wel op zijn plaats.

We vieren vandaag onze provinciale kampioenen 2022. Ook vergeten we onze nationale overwinnaars, nationale kampioenen en asduifwinnaars niet , en ….dit zijn er dit jaar voor West Vlaanderen een record aantal .

Aan iedereen nu alvast al onze oprechte felicitaties.

De concurrentie was bikkelhard dit jaar en dit is duidelijk te merken aan de meer dan 400 inzendingen voor de provinciale kampioenschappen en de opvallend lage coëfficiënten waarmee de prijzen in de verschillende categorieën afgesloten werden. 

We kampten ook met enkele hindernissen dit seizoen die we jammer genoeg niet in de hand hebben.

  • Het seizoen begon in mineur voor de regio Meulebeke waar vogelgriep meteen voor een paar honderd liefhebbers die in de schutkringen gelegen waren, roet in het eten gooide waardoor ze  hun seizoenstart misten. Er  kwam veel ongenoegen bij die liefhebbers en dat is ook begrijpelijk. Sommigen ondergaan sedert 2017 onafgebroken jaarlijks de gevolgen van een uitbraak van het vogelgriep virus in hun regio en dit werkt demotiverend en vooral frustrerend.

Bepaalde liefhebbers en dierenartsen hebben samen met enkele burgemeesters van de getroffen gemeenten de handen in mekaar geslagen en zijn eveneens bij de hogere instanties gaan aankloppen. Er is enorm veel goede wil en begrip vanuit de Belgische politiek maar we stuiten op de steeds maar strengere maatregelen vanuit Europa. Landen zoals Frankrijk en Duitsland die in het verleden soepeler maatregelen voor de duivensport hanteerden werden ook terug gefloten en zitten nu bij een uitbraak van het vogelgriep virus met dezelfde maatregelen als bij ons. Ik weet dat bepaalde dierenartsen verder bezig blijven werken aan dit dossier en ik hoor hoopgevende berichten maar het zal tijd kosten, zoveel is ondertussen wel duidelijk.              

  • Een tweede fenomeen dat ons waarschijnlijk jaarlijks parten zal blijven spelen zijn de gevolgen van de opwarming van de aarde met de bijhorende hittegolven in de zomer tot gevolg. Dierenwelzijn houdt ons in de gaten en bij hoge temperaturen worden we terechte maatregelen opgelegd tot zelfs in extreme gevallen aflassing van de vluchten

Maar goed ……vandaag zijn we hier in de eerste plaats bijeen om al onze provinciale kampioenen te huldigen .   We zijn dit jaar in West Vlaanderen met 16 nationale overwinnaars , 2 nationale kampioenen, vier nationale asduif winnaars en een winnaar van het nationaal jeugd criterium beginnelingen rijker geworden. Ook mogen we nog fier zijn op de vele mooie nationale ereplaatsen die verschillende liefhebbers uit onze provincie wisten te behalen.  Een dikke proficiat daarvoor.

Straks krijgen ook alle zonale winnaars op de nationale vluchten uit onze provincie hun medaille vanwege de KBDB overhandigd. Eveneens  aan die mensen onze oprechte felicitaties

Zoals steeds kunnen we opnieuw beroep doen op onze sympathieke spreker van dienst Jacques Mestdagh. Ik wens jullie verder een heel aangename namiddag toe en voor straks smakelijk eten.

Ik dank jullie.”

Einde citaat

 

pd-zaal-de-vrede-trofees.jpg | Pitts

Foto=Zaal de Vrede trofees

Tijdens het verloop van een culinair hoogstaande brunch werden de vele geklasseerden binnen de verschillende disciplines naar het podium gevraagd.
Iedere liefhebber per kategorie kreeg er de welverdiende eer , telkens afgesloten met een groepsfoto.
In een vlot tempo werd het weliswaar druk programma afgesloten met op het einde de hulde aan de top-3 in het algemeen provinciaal klassement alsook de hulde aan de nationale winnaars, de nationale kampioenen en/of nationale aduifwinnaars .

 

Top-3 Algemene Prov. Kampioenen

pd-top-3-algemene-prov-kampioenen.jpg | Pitts

Laureaten All-Round oude en jaarse / jongen

pd-laureaten-all-round-oude-en-jaarse.jpg | Pitts
pd-laureaten-all-round-jongen.jpg | Pitts

Laureaten Zware Fond oude en jaarse

pd-laureaten-zware-fond-oude-en-jaarse.jpg | Pitts

Laureaten Fond oude / jaarlingen / jongen

pdlaureaten-fond-oude.jpg | Pitts
pd-laureaten-fond-jaarlingen.jpg | Pitts
pd-laureaten-fond-jongen.jpg | Pitts

Laureaten GHF oude / jaarse

pd-laureaten-ghf-oude.jpg | Pitts
pd-laureaten-ghf-jaarse.jpg | Pitts

Laureaten asduiven KHF oude en jaarse / jongen

pd-laureaten-asduiven-khf-oude-en-jaarse.jpg | Pitts
pd-laureaten-asduiven-khf-jongen.jpg | Pitts

Laureaten Snelheid oude en jaarse / jongen

pd-laureaten-snelheid-oude-en-jaarse.jpg | Pitts
pd-laureaten-snelheid-jongen.jpg | Pitts

Aan de hand van de bijzonder vele positieve reacties die we achteraf hoorden, mogen de mandatarissen met grote fierheid terugblikken  op hun provinciale dag  .
Een provinciale dag die in West-Vlaanderen andermaal is uitgegroeid tot een schitterend evenement in een prachtige zaal, samenlopend met een fijn banket, een vlot verlopen programma dit dank zij de schitterende medewerking van alle laureaten , waarbij het geheel werd afgerond met muziek en dans .

Wij zagen bij het verlaten van de zaal heel veel blije gezichten, een teken dat het goed geweest was .
Chapeau voor onze mandatarissen die hun taak opnieuw op een feilloze manier hebben afgewerkt .
Zij verdienen een dikke duim…..Proficiat heren !

J.Mestdagh

 

pd-eddy-cardon-1e-nat-kamp-grote-fond-oude.jpg | Pitts

Foto=Eddy Cardon 1e Nat. Kamp. grote fond oude

pd-zonale-winnaars.jpg | Pitts

Foto=Zonale winnaars


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven