Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Rainer Leisegang: alleen uit rechtstreekse of zusters van topduiven

Geplaatst op 24/11/2016, Auteur: Superuser


Alleen rechtstreekse afstammelingen uit toppers

 

In 2009 zijn Rainer Leisegang en zijn echtgenote Gerlinde gestart met de uitbouw van een op professionele leest geschoeid kweekhok. Als je in die branche ook maar enige kans op succes wil hebben is er ook maar één strategie: alleen uit het allerbeste is goed genoeg. De 15 tot 18 kweekkoppels zijn rechtstreekse afstammelingen of zusters van toppers. Hij bevoorraadt daarmee zeventien partnerlofts in Duitsland, Nederland, Zwitserland, Denemarken en ook in ons land. Duifjes afkomstig uit Hattorf hebben op die manier ondertussen al tientallen eerste prijzen gevlogen.

Enkele van de grote namen uit de pedigrees:

-Palme d’or van Casaert-Senechal. Moeder van Amalia (1ste nat.asduif hafo 2011)  alsook van Nikolaas (1ste nat.asduif hafo 2013).
-Gladiator (3de nat asduif en 2de olympiadeduif in Porto).
-Willyke (de superkweekduivin van Geerinckx).
-Kannibaal en Raketje van Kees Bossua (beide olympiade duiven Porto).
-Marieke (Olympiade duif Lievin) van Jos en Jules Engels.
-Olympic Froome (de Bruijn-Everling) 1ste Nederlandse olympiade duif Nitra 2013.
-De wereldberoemde Vandenabeele: Kolonel- Bliksem (X Kaatje)- Rudy lijn.

En verder ook nog Schaerlaeckens X Verkerk/v.d.Merwe en via Dirk de Beer: Prange/Koopman. Bij de jonge duifjes ondermeer de lijnen van: Chipo (Benny Steveninck) Super 507 (Patrick Lismont) en koppelingen van Ulrich Lemmens met Luc-Bart-Jurgen Geerinckx.

Het is duidelijk dat er heel veel kwaliteit verzameld is bij Rainer Leisegang.

Eén van de toppers uit deze veiling is zeker de 14/1053341. Deze duiver is een inteeltproduct op “Palme D’Or”. Zijn vader, “Maxou”, is de volle boer van 1ste nat. asduif KBDB 2013, “Nikolaas” en een halfbroer van 1ste nat. asduif KBDB 2011, “Amalia”. Zijn grootvader is “Rodeo” en hij komt uit de lijnen van “Freddy” en “Blauwe Prins” van Pros Roosen. Zijn moeder, “Palme D’Or”, is een zeer goede kweekster. Als moeder zien we “Palma” en zij komt uit de super vlieger en volle broer van “Stecy” en “Sydney”, “Hugo Boy”. Moeders moeder is de beste zus van “Amalia” en zij vloog o.a. 1ste Angerville 219 d., 45ste nat. Chateauroux 15902 d., enz.

 

 

Een overzicht van de behaalde resultaten

 

 

De veiling start eindigt op woensdag 30/11/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min. 

 

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 27 november van 10-13uur

   


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven