Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Rainer Leisegang (Hattorf)

Geplaatst op 12/11/2017, Auteur: PItts/PB


Een van de beste kweekhokken in Duitsland  is het hok van Rainer Leisegang uit Hattorf. Een kweekhok dat sinds 2009 is opgebouwd, is uitsluitend gebaseerd op kinderen en broers en zussen van absolute topduiven, voornamelijk van Belgische topformaties . De duiven van Ulrich Lemmens en Patrick Lismont vormen de basis.  Hier wordt speciale aandacht besteed aan topprestaties tegen grote aantallen duiven. Omdat Rainer Leisegang momenteel niet kan deelnemen aan wedstrijden, om professionele redenen, worden elk jaar ongeveer 80 jongen getest bij partner hokken in België, Duitsland, Polen, Nederland, Zwitserland en Denemarken. Alle partnerhokken behoren tot de top van de duivensport. Uit  18 koppels Leisegang-duiven vliegen de beste Duitse duiven in België.
Alle kweekduiven worden onderworpen aan een strenge selectie. Elke duif heeft drie jaar om zijn kwaliteiten te bewijzen. Een duif heeft reeds gescoord in zijn eerste jaar op het kweekhok.  "Prins Ulli" kwam hij als pieper van vriend Ulrich Lemmens naar Hattorf en brengt in de eerste de twee jaren absolute klasse vliegers voort.
Zie ook het prestatieplan 2010 - 2016 en "Prince Ulli". Verdere successen van de  duiven zijn te zien op de stambomen.
2017 was opnieuw een succesvol jaar voor Rainer Leisegang.  Het beste resultaat was 53 Nat. Argenton tegen 35962 duiven.  Verscheidene prijzen in de eerste 2% op de andere nationale vluchten tonen de kwaliteit van de Leisegang- duiven.
In Duitsland waren Leisegang-duiven de 1e, 2e en 3e beste jaarse duivinnen in drie verschillende regio’s.  Vele topprijzen tegen grote aantallen duiven maken het resultaat compleet.

 

  • Klik hier voor naar de veiling te gaan.
  • De kijkdag van deze duiven zal doorgaan bij “De Luman”, Schulensebaan 5, 3560 Lummen van 11:00 uur tot 13:00 uur.
  • De veiling eindigt op woensdag 15/11/2017 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.

foto1.jpg | Pitts
prince-ulli.jpg | Pitts
prasentation-2017.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven