Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Reünie van autowinnaars van Limburgse Orléans-vlucht zet jubileumeditie in

Geplaatst op 04/07/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.beOp zaterdag 22 juli worden voor de 50ste maal de Limburgse duiven gelost worden in Orléans voor de “Orléans-Autovlucht” van Het Belang van Limburg, met de steun van Horta en in een organisatie van de “Limburgse Fondclub”. Suzuki Baleno wordt de vijftigste Orléanswagen.
Rond deze vijftigste editie is een uitgebreid feestprogramma uitgewerkt. Maandag 3 juli vond in het stemmige en splinternieuwe lokaal van Olijftak Maaseik een bijzondere verbroederingsavond plaats waarvoor alle 49 eerdere autowinnaars zijn uitgenodigd, samen met de reporters van Het Belang van Limburg die in de voorbije decennia verslag uitbrachten over de duivensport. David Kindt van Het Belang van Limburg: “Tijdens de ontmoetingsavond werden de verhalen, de anekdotes, de bijzondere herinneringen, … van de 49 winnaars opgehaald. Opvallend was dat het vooral ‘kleine’ melkers waren die de auto hebben gewonnen. En dat was ook het uitgangspunt van de organisatie van deze provinciale oer-Limbrgs evlucht.”
In het kader van het vertrek van het Orléans-konvooi op vrijdag 21 juli worden de duiven uitgewuifd aan sporthal Alverberg in Hasselt. De receptie start om 11 uur, de vrachtwagens van de Limburgse Verzending vertrekken daar om 12 uur richting Frankrijk.
 
Op vrijdag 8 september om 18 uur staat dan dé feestavond/gala-avond in Zonhoven gepland in evenementenhal Den Dijk, aan de Rozenkranslaan.

foto-groep-orleans.jpg | Pitts

Het grote deel van de 49 autowinnaars van de Orléans-vlucht had eraan gehouden om aanwezig te zijn op de verbroederingsavond. In Het Belang van Limburg van 20-21 juli komen ze stuk voor stuk aan bod. Dat wordt een 4 pagina's grote bijdrage volledig gewijd aan de 50ste Autovlucht. 

alken-1.jpg | Pitts

Opmerkelijkste aanwezigen waren de familieleden van wijlen Guske Philippaerts uit Alken, de allereerste autowinnaar. Ze hadden zelfs de foto bij van de winnende duif, die heel Limburg in 1968 in vervoering bracht. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven