Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Richard van Cittert en Sandra van Dijk uit Schoonebeek (Drenthe, NL)

Geplaatst op 07/10/2017, Auteur: PItts/PB


Richard van Cittert en Sandra van Dijk uit Schoonebeek (Drenthe, NL)

Toen Richard van Cittert en Sandra van Dijk uit Schoonebeek (Drenthe, NL) besloten  een herstart te maken in de duivensport was hun eerste betrachting om via de aanschaf van duiven met een Top Afstamming, op zeer korte termijn een sterk kweekhok uit te bouwen.  

Hun interesse ging vooral uit naar duiven met de mooie schimmel-kleur (ook meeuw, ooievaar, ... genoemd) ; en dit met een afstamming waar ouders, grootouders of overgrootouders buitengewoon  gepresteerd hebben  ; of met duiven, waarvan het bekend is dat deze lijnen zeer  goed vererven.

Zo werden er uit het kweekhok van de friese kampioenen Combinatie Bruning-Lourens uit Faenwalden , een 3-tal zonen uit het topkweker, Chicago’s Gold, evenals een zoon en dochter uit  hun Jessica, en verder nog uit verscheidene van hun toppers, aangeschaft.
Buiten deze prachtige duiven om hebben wij onder andere nog op het hok een Kleinzoon en Kleindochter Mr. Branco. (Er werden reeds 59 eerste prijzen werden gehaald met nakomelingen van deze Mr.Branco).  Ook een inteeltje naar de Silver Princes (2e Beste Olympiade duif Categorie Fond Porto 2005, 5e Asduif Nederland WHZB 2003) zit op de kweek.  Ook met topduiven uit België, nl. van  Roland Janssens (Big Kevin) werden reeds verscheidene eerste prijzen gewonnen.
Voor  deelname aan  de “Algarve Golden Race” 2017 in Portugal kocht Ad Valk dit voorjaar 3 jonge duiven bij Richard en Sandra. In de loodzware finale van > 500 km,  kwamen de 1e dag slechts 60 duiven door. De 2 duiven van Ad Valk wonnen 117e en 187e en klasseren zich bij de asduiven van deze ‘one loft’ race.

Verkoop jonge duiven 2017 (+ enkele oude duiven).
De jonge duiven, klaar voor de kweek,  die wij hier aanbieden zijn jonge, uitsluitend uit de kwekers van  combinatie combinatie van Dijk – van Cittert.   Wij zien dit als een goede versterking voor ieder hok.   Veel duivenliefhebbers zijn al geslaagd met duiven uit de lijnen die terug komen op dit kweekhok.  Ook de goede nakweek  op vele  hokken is wel bekend.
Een opmerkelijke veiling van een lot mooie kweekklare duiven via Pitts.

 

  • De kijkdag van deze duiven zal doorgaan op zondag 8/10 bij Gert Van Limbergen,  Lange weestraat 51, 9340 Lede van 11 tot 13 uur.
  • Klik hier voor naar de veilingen te gaan

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven