Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Roger & Eddy Grootjans (Ranst)

Geplaatst op 11/11/2017, Auteur: PItts/PB

20171104_101426.jpg | Pitts

In 3 jaar terug naar de top.

Na een zeer succesvolle verkoping in de winter van 2013 werd er door de tandem een nieuwe start gemaakt op het nieuwe adres aan de Oude Vaartstraat in Ranst. Er werd gestart met een ronde late jonge duiven van 2012 die uit de oersterke ‘MAURICE’ dynastie werd gekweekt voor de verkoping. Afstammelingen van iconen zoals ‘POX’, 2. National Asduif KBDB WENC Dortmund, ‘WARRIOR’S DIAMOND’, 3. Nationale Asduif KBDB Halve fond jonge, ‘PACO’S SUNSHINE’, 9. National Asduif KBDB Halve fond jonge, ‘SPIDER’, 6. Nationale asduif KBDB Halve Fond oude 2006 en ‘SUPRA’, 9. Nationale Asduif KBDB Grote Halve Fond 2007 werden op de kweek gezet, samen met de super verervende ‘MAURICE’ familie bevolken momenteel het kweekhok. Om deze familie in te kruisen werd er beslist om op de totale verkoping van Willy Gijsels uit Halle een aantal van de beste duiven aan te kopen, enerzijds om wat meer gespecialiseerd snelheid te spelen en anderzijds om wat meer snelheid in de halve fond duiven in te brengen. De super ‘Olympiade 003’ lijn van Leo Heremans, Gummarus Leysen uit Pulderbos en de duiven van Dirk van Dijck vormden de basis van de succesvolle snelheidskolonie van Willy Gijsels. Dat deze inbreng niet zonder succes was bewijzen de 2 klasseringen die behaald werden in de Nationale kampioenschappen KBDB snelheid jonge, zowel in 2016 als 2017.

Nu wegens een nieuwe verhuizing, en de beslissing om meer fond gericht te gaan spelen, komt deze fantastische familie van snelheidsvirtuozen in verkoping. Een super familie van eerste prijsvliegers en kopvliegers zonder weerga.

 

  • Klik hier voor naar de veiling te gaan.
  • De kijkdag van deze duiven zal doorgaan bij “De Luman”, Schulensebaan 5, 3560 Lummen van 11:00 uur tot 13:00 uur.
  • De veiling eindigt op woensdag 15/11/2017 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven