Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Ron Kusters (Nuth, Nl.): 1e WEFO-Limburg Charleville 14/04 van 1.921 duiven

Geplaatst op 14/04/2018, Auteur: Pie Schepers / Davy


WEFO-Limburg Wedvlucht Charleville op 14 april voor 1.921 duiven.

Een formidabele start van Ron Kusters uit Nuth bij de Wefo. 

Met 1 en 5 siert hij de top tien.

Aan het thuisfront werd zo als gewoonlijk geschat wanneer er in actie gekomen moest worden. De goeie schatters die verkondigden dat de eerste duiven een gangetje van negentig kilometer in het uur zouden maken, die hadden het bij het rechte einde. En die wijsneuzen hadden duiven mee in het eerste concours van het nieuwe seizoen bij de Wefo. Onder het totale aantal van 65 deelnemers. De concurrentie was al direct groot en sterk tegelijk. 

 

Los 10.15 uur. 1e duif 11.57.36 uur. Snelheid 1.503,218 m/pm.

ronkusters.jpg | Pitts

En een van die sterken dat was Ron Kusters uit Nuth. Als die zijn duiven in vorm heeft dan kan hij zich met de Nederlandse top meten. En het schijnt dat hij die vorm al direct onder de pannen heeft. Vroeg op tijd stond Ron al wijdbeens buiten in zijn tuin in de lucht te kijken. Met in gedachten dat als hij de eerste duiven zag doortrekken dat er ook eentje van de zijne er bij moest zijn wilde hij mee doen voor de lekkere koek. En zo zijn gedachten waren, zo werd dit ook werkelijkheid.

Hij had nog geen duiven van de reis zien doortrekken of daar scheerde een van zijn weduwnaars over de plank en flitste het hok in. Dat was even schrikken! Veel tijd om van de schrik te bekomen had Ron niet. Omdat het even later weer bingo bij hem was. Evenals de eerste knalde deze duif ook weer met een gloeiende vaart door het gat van de ingang. Emoties die speelden Ron toen parten. Zijn sportgevoel begon parten te spelen. Trouwens het heerlijke gevoel dat elke liefhebber krijgt als hij een vroege duif terug krijgt van de vlucht. En met dit alles kon Ron Kusters het rood-wit blauw buiten hangen. Omdat hij de beste werd van de Wefo en ook nog bij zijn samenspel BeekBug.

Het was zijn doffer met ring 7/ 1494602 die hem dat kunstje flikte.

En die jaarling heeft het in zich om van voren te vliegen. Het vorige seizoen van 2017 toen was hij bij het samenspel Beek-Bug op de Charleville van 2 september ook al haantje de voorste. Met groot vertoon versloeg hij toen daar 611 duiven en wat een 5e prijs werd bij de Wefo tegen 1.731 duiven.

Hier mag men praten over een crack in opkomst. En hij is van gegoed ras. In zijn body stroomt het bloed van duiven die Ron ooit kocht bij de inmiddels overleden Jo Kuipers uit Diederen. Een soort dat bij die genoemde liefhebbers door de seizoenen heen roem en eer vergaarde.

En zo als nu blijkt is de kwaliteit er nog altijd. Het bewijs dat levert Ron dan ook op deze vlucht. We zullen beslist van deze nog wel meer strapatsen te zien krijgen.

Met zijn uitslag van 1-5-60-72-77-152-248-360-365 krijgt Ron nu dan onze complimenten en met de felicitatie er bij.
Proficiat !!!! ...

Pie Schepers / Frans Wauthle

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven