Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Schijn bedriegt: KBDB klaar voor “eigen” uitslagen op de nationale vluchten? Machtige ZLU geeft Schreel lik op stuk en Belgische inrichters zijn boos

Geplaatst op 11/05/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Boekhouder Dirk Schreel, voorzitter van het Sportcomité, heeft aan Philippe Vanhaezebrouck, die de coördinatie voor Zuid-Afrika doet, de opdracht gegeven om de nationale inkorflokalen in te lichten over het opmaak van de uitslagen van de nationale vluchten. De lokalen mochten vernemen hoe ze de gegevens van de nationale vluchten (inkorvingen bestatigingen)  moeten uploaden in WPROL. WPROL staat voor World Pigeon Racing Online, het Zuid-Afrikaanse systeem van de KBDB.
Philippe Vanhaezebrouck, voorzitter van fondclub De Arend in Rekkem is de contactpersoon voor alle nationale inkorflokalen voor wat betreft input. 
Met die opdracht aan Vanhaezebrouck wil Schreel de indruk wekken dat zijn "geniale" idee daarmee klaar is tegen de nationale Bourges van 27 mei. Maar feit is dat zelfs het voorbereidende werk nog niet rond is: de verschillende poelbrieven van de PE’s moeten nog zodanig worden geprogrammeerd dat ze op elkaar afgestemd zijn. Het opzet van de KBDB om de uitslagen van de nationale vluchten zelf te maken, is een heel ander concept dan Data Technology, dat ruim 30 jaar ervaring heeft in de verwerking van duivenvluchten.

Probleemoplossingen
Dit document dat de nationale inkorflokalen toegestuurd kregen bevat de instructies om de inkorvings- en bestatigingsgegevens te uploaden in WPROL en een hoofdstuk met probleemoplossingen. Vooral dat hoofdstuk met de probleemoplossingen zal bij veel lokalen uitgebreid van pas komen.
Volgens ingewijden had Schreel er beter aan gedaan om een jaar te wachten met hele opzet en de zaken zo heel grondig voor te bereiden. Maar – zo hoor je in de wandelgangen in Halle – Schreel wilde per se scoren in de verkiezingen. Of hij daarmee de belangen van de duivensport dient, is dan ook een heel andere kwestie.

Zuid-Limburgse Unie
Intussen vraagt ook de Zuid-Limburgse Unie (ZLU) om de hele affaire met een jaar op te schorten, en dit in een brief aan Schreel. "Van de inrichters krijgen wij uitsluitende wanhopige informatie tot zelfs geen info inzake kosten e.d.. Van ieder een ander verhaal tot zelfs niets.Al met al voelen wij ons, ondanks Uw vooruitstrevendheid en goede bedoelingen, voor het bekende blok gezet. Gezien de korte verwerkingstijd die U ons en de inrichters oplegt vragen wij U om de door U voorziene werkwijze 2017 een jaar op te schorten.

Onderstaand de voorlopige lijst van ( mogelijke ) problemen waar wij in Nederland tegenaan lopen. Tijdens de werkzaamheden zullen er zeer zeker nog meer problemen opduiken, en dan praten we nog niet over het uitvallen van internet.

1) Te korte verwerkingstijd om alles correct aan te leveren.

2) Inkorvings files wijken beduidend af t.o.v. Belgische inrichters.

3) Bestatigings files wijken beduidend af t.o.v. Belgische inrichters

4) Duidelijk verschil in de werkwijze afhandeling wedvlucht.

5) Technisch niet uitvoerbaar gezien de verschillende data files aangezien deze niet op elkaar zijn afgestemd.

6) Inzake de kosten lijst b.v. : lijst wordt verplicht gesteld indien wij goed lezen, welke kosten gaat de inrichter ons toerekenen. U publiceert 0,15 cent voor de buitenlanders. De inrichter zal ons gegarandeerd 0,38 cent in rekening brengen, en wat dan?

Barcelona Marseille Pau Perpignan Dax-Tarbes

1959 1964 1965 1981 1992

Narbonne Bordeaux Nationale W.E.S.M.

2005 1978 Marathon 1971 Marathon 1983

 

7) Wij mogen zonder toestemming vereniging/liefhebber geen email adressen doorgeven i.v.m. privacy.

8) De Belgische inrichter dient alle bedragen te innen, terwijl er misverstanden zijn hoe hoog deze kosten zijn.

Ook de dopingcontrole, werkwijze en opdracht tot…….. is gezien de uitspraak van het beroepscollege NPO inzake de “ Zaak Kees Droog “ nog niet vastgelegd, aangezien er veel procedurefouten door dit college zijn aangedragen. Nederlandse regelgeving ( NPO ) wijkt duidelijk af van de regeling KBDB."

 

Aldus de brief van Hub Wetzelaer, secretaris ZLU.

 

 

Klik hier voor de instructies.

download.jpg | Pitts

Belgische inrichters
Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanwege de Belgische inrichters wordt boos gereageerd op "Schreel en zijn trawanten". Zo ontvingen een brief van een Belgische inrichter: "Ik las daarnet het artikel op PITTS betreffende de nationale en internationale uitslagen die voortaan in opdracht van onze Koninklijke zullen gemaakt worden. Wij inrichters ontvingen niks van Philippe Vanhaezebroeck maar wel eerder deze week vanwege de kbdb, de KOSTPRIJS van die ganse soap. Ik heb al veel meegemaakt in de duiven maar nog nooit kwam ik iemand tegen die zoveel geld aan de opmaak van een uitslag verdiende : 0,48 € per duif = 1,92 €per lijn (= prijs per 4-tal). In dat bedrag zit ook de 0,15 € per duif dat moet betaald worden door de liefhebber."

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven