Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Schitterend kampioenenfeest bij Fondclub ‘de Arend” Rekkem

Geplaatst op 19/01/2023, Auteur: Pitts


Zondag 15 januari Domein “Maelstede” te Kuurne. De pakweg 100 aanwezigen op het kampioenenfeest van Fondclub “de Arend” Rekkem konden er genieten van een unieke bijeenkomst tijdens de huldiging van de vele laureaten in de kampioenschappen van die reeds jarenlang bekende en nog immer sterk florerende fondclub in het zuiden van West-Vlaanderen. Een fondclub welke ooit the place to be was voor boegbeelden uit onze nationale duivensport zoals een Robert Vanrobaeys, een Etienne Devos, een André Lietaer, en vele anderen die tegen elkaar in het strijdperk traden . De huidige bestuursleden met aan het hoofd voorzitter Frederik Bracke hebben inmiddels met veel ijver en kunde het levenswerk van voornoemde grootheden inzake deze vereniging voortgezet. Fondclub Rekkem blijft haar naam en faam uit de tijd van toen voortdragen tot op heden , een vereniging waar heel wat topliefhebbers uit de kustprovincie wekelijks tegen elkaar strijden op de grote halve fond t.e.m. de zware fond. Topliefhebbers die zowel op internationaal, nationaal en /of provinciaal niveau bij de beteren behoren in onze hedendaagse beleving van de duivensport. Wie zich er in  om het even welk kampioenschap v/deze Fondclub kan klasseren mag met fierheid terugblikken op de grote sportieve waarde van zijn kolonie. De volledige lijst der kampioenen is terug te vinden op de site van “de Arend “ Rekkem. We zorgden ook voor wat foto’s v/d huldiging waarop alle aanwezige laureaten te bekijken vallen. Aansluitend hierbij werden ook de laureaten in het samenspel Rekkem-Ruiselede-Wingene betrokken, dit in de competitie van de “Leie Fondtrofee” op de zware halve fond en het “Quintet Internationaal” op de internationale vluchten.

 

Inleiding ! 

Na het uitgebreid aperitief nam John Goegebeur de honneurs waar om de afwezige voorzitter Frederik Bracke te vervangen. Ziehier het voorwoord waarmee hij het feest inleidde .

 

Geachte dames,

Mijne heren,

Beste vrienden duivenliefhebbers,

 

Het is voor mij en dit in naam van het bestuur van “DE AREND” een aangename plicht u hier allen te mogen verwelkomen op het feest ter ere van onze laureaten van het voorbije seizoen,en we wensen jullie allen een GELUKKIG en GEZOND 2023 toe.

Welkom aan onze PROVINCIALE VOORZITTER K.B.D.B. WEST-VLAANDEREN de heer Dany VANDENBERGHE.

Ook welkom aan de voorzitters en/of bestuursleden van de verenigingen uit  GULLEGEM,KORTEMARK,RUISELEDE en WINGENE.

 

Onze voorzitter Frederik laat zich verontschuldigen wegens jobverplichtingen bij zijn voetbalclub SK Beveren.

Vandaag vieren we de laureaten van onze vereniging en het samenspel.

Onze 1ste KAMPIOENEN Johan BISTOEN, LAURENS HEGGERMONT,WILFRIED VANDEMAELE en JOËL VERSCHOOT zijn de plaatselijke uitblinkers,met in hun zog een resem klinkende namen,waarvan ze verleden seizoen gewoon de beteren waren.

Niettemin bij deze proficiat aan al onze kampioenen.

Ook op INTERNATIONAAL en NATIONAAL VLAK deden leden en deelnemers van “DE AREND” het meer dan voortreffelijk,een INTERNATIONALE ZEGE behaalde Gino CLICQUE op AGEN en hij voegde er nog LIBOURNE NATIONAAL aan toe,Luc DE LAERE won NATIONAAL ARGENTON en NATIONAAL CHATEAUROUX en Joël VERSCHOOT zette VALENCE NATIONAAL op zijn erelijst.

We hebben met GEERT MAROY en LUC DE LAERE ook twee liefhebbers die op nummer 1 staan in de NATIONALE K.B.D.B-.ASDUIF klasseringen en waar we verder niet minder dan 28 vermeldingen lieten noteren.

Op PROVINCIAAL vlak halen we een 20 overwinningen binnen en hebben we met GEERT MAROY en RINO VERHEYE twee PROVINCIALE KAMPIOENEN in onze rangen en tellen  23 nominaties in deze K.B.D.B-kampioenschappen.

Ook in andere gerenomeerde kampioenschappen staan ook spelers van “REKKEM” op het hoogste schavot ,we denken hier aan WILFRIED VANDEMAELE bij de ENTENTE en INTERWESTVLAAMSE en JOEL VERSCHOOT eveneens bij de INTERWESTVLAAMSE.

Ik zou in mijn plicht te kort schieten niet  iedereen te danken die onze vereniging genegen is, ik denk aan onze sponsoren, de schenkers van een EREPRIJS, de schenkers en kopers op onze jaarlijkse bonverkoop en jullie allen die  bij ons komen inkorven.

Uiteraard ook dank aan “De GULLEGEMSE DUIVENMAATSCHAPPIJ” voor de goeie samenwerking.

Onder het motto “DOOR en VOOR ONZE LIEFHEBBERS” verdelen  we hier vandaag een 7.300 euro aan kampioengelden,gaan er een 40 ereprijzen met een waarde van €50 de deur uit,verder een 50 flessen champagne een 40 zakken duivenvoeder plus nog een pakketje andere prijzen,dit allemaal GRATIS,u hoeft enkel bij ons in te korven…

Uiteraard enkel mogelijk door jullie inbreng en onze sponsoren.

Dat we ook moeten rekenen op een schare medewerkers spreekt als vanzelf,maar ze vinden is niet zo logisch,je hebt mandenkuisers,je hebt inkorvers,inschrijvers,aanmeldingen aannemen,de afslag komen doen,je hebt een uitmaker nodig,enkelen die administratief ondersteunen en  hen die logistieke ondersteuning bieden,kortom een niet te onderschatten opdracht en dit ten dienste van ons allen en onze duivensport.

Ik wil er dan ook aan houden ook deze eens in de schijnwerpers te plaatsen,mag ik vragen hier vooraan te komen MIEKE en CHRIS,  CARINE en BART, Erik DENYS, STEVEN en YVAN en onder jullie warm applaus bieden we hen een klein geschenkje aan met de woorden ……..DANK!!!!

Uiteraard ook dank aan CHRISTA,DIRK,JONAS,LUC en SULLIVAN maar die er vandaag jammer genoeg niet bij zijn.

Straks passeren hier alle laureaten de revue, laten we daar nu reeds op klinken en samen maken we er een gezellig feest van

 

Dank voor de aandacht en SMAKELIJK!!! 

Einde citaat !! 

 

Provinciale/ zonale/nationale winnaars van Fondclub “de Arend”

De fondclub had de eer om in haar rangen meerdere liefhebbers te mogen citeren die hetzij provinciaal, hetzij zonaal en/of nationaal de overwinning wisten te behalen. Luc De Laere won maar liefst 8 x 1e provinciaal waarvan 2 x de 1enationaal, Gino Clicque win 5 x 1e provinciaal waarvan 2 x 1e nationaal plus 4 x de 1e zonaal, Joël Verschoot won 2 x 1e provinciaal waarvan 1 nationale ( en bijgevolg 1 zonale) overwinning, Team Debo (afwezig) werd 2 x 1e provinciaal, Neyrinck-Callens wonnen een 1e zonaal en ook provinciaal de eerste plaats, Decuypere -Thibaut (afwezig) wonnen een 1e zonaal alsook 1e provinciaal, Chris Debacker won 2 x een 1e provinciaal waarvan één 1e zonaal, J & JP Crul (afwezig) wonnen een 1e provinciaal alsook 1e zonaal . 

 

De Finale

De vlotte huldiging werd afgerond met de finale waarin volgende liefhebbers v/d Fondclub aan bod kwamen , stuk voor stuk liefhebbers die in het voorbije seizoen een belangrijke onderscheiding behaalden:

  • Johan Bistoen (Hulste) werd 1e kamp. fond jongen in de fondclub 
  • Gino Clicque (Wevelgem) werd 1e (inter)nationaal winnaar Agen jaarse en winnaar v/d 1e nationaal Libourne oude
  • Luc De Laere(Anzegem) tekende ondermeer voor de 1e nationaal Chateauroux oude, de 1e nationaal Argenton jongen en won de 1e nat. asduif GHF oude KBDB
  • Laurens Heggermont ( Ingelmunster) werd 1e kampioen GHF oude en 1e kamp. GHF jaarse in de Fondclub “de Arend”
  • Geert Maroy (Heestert) won de 1e nat. asduif zware fond jaarse KBDB en werd 1e prov. kamp. zware fond jaarlingen P.E. W-Vl.
  • Wilfried Vandemaele (Heule) werd 1e kampioen fond jaarse in de Fondclub en was winnaar van de Leie Fondtrofee
  • Rino Verheye (Aalbeke) werd 1e prov. kamp. fond oude P.E. W-Vl.
  • Joël Verschoot (Ingelmunster) werd 1e kamp. fond oude, werd 1e kamp fond oude en jaarse en werd 1e algemeen kampioen in de Fondclub “de Arend” alsook nationaal winnaar op Valence oude duiven.

 

Ter afsluiting !

Na deze laatste huldiging was het de beurt aan de D.J. van dienst om er de goeie sfeer in te brengen en die zat er meteen in met veel plezier, dans en leuke muziek . Kortom , wij waren er getuige van een effenaf prachtig kampioenenfeest . Het siert de bestuursleden van Fondclub “de Arend” die zoals eerder al vermeld, de naam en faam van hun vereniging in ere houden . Proficiat heren…Jullie feestviering was super !!

J. Mestdagh

r-alg-kampioen-joel-verschoot-en-zijn-dame.jpg | Pitts
r-de-algemene-kampioen-en-zijn-dame-mochten-de-ijstaart-aansnijden.jpg | Pitts
r-laureaten-algemeen-kampioenschap-waaronder-j-verschoot-1-w-vandemaele-2-l-heggermont-3-ea.jpg | Pitts
r-laureaten-fond-jaarlingen-waaronder-w-vandemaele-1-verheye-2-d-verschoot-3-ea.jpg | Pitts
r-laureaten-fond-jongen-waaronder-j-bistoen-1-a-t-vercruysse-2-c-debacker-3-ea.jpg | Pitts
r-laureaten-fond-oude-waaronder-j-verschoot-1-p-bourgeois-2-g-maroy-3-ea.jpg | Pitts
r-laureaten-in-het-internationaal-quintet-rekkem-ruiselede-wingene-zware-fondvluchten-met-j-verschoot-1e-injon-vanrie-2e-en-w-vandemaele-3e.jpg | Pitts
r-laureaten-zware-fond-oude-en-jaarse-waaronder-j-verschoot-1-w-vandemaele-2-j-planckaert-3-ea.jpg | Pitts
r-laureaten-zware-halve-fond-jaarse-waaronder-l-heggermont-1-c-debacker-2-m-wybo-3-ea.jpg | Pitts
r-algemeen-kampioen-joel-verschoot-samen-met-bestuur-voorzitter-f-bracke-was-afwezig.jpg | Pitts
r-de-finale-met-de-aanwezige-1e-kampioenen-vd-fondclub-1e-prov-kampioenen-nationale-kampioenen-of-asduifwinnaars-of-winnaars.jpg | Pitts
r-ijstaart.jpg | Pitts
r-kristof-verstraete-chris-debacker-peter-injon-en-john-goegebeur.jpg | Pitts
r-kristof-verstraete-en-luc-delaere.jpg | Pitts
r-laureaten-in-de-leie-fondtrofee-waaronder-w-vandemaele-1-r-verheye-2-g-maroy-3-ea.jpg | Pitts
r-medewerkers-van-de-arend.jpg | Pitts
r-winnaars-ereprijzen.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven