Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Slotavond in Hoeselt: Kom op tegen Kanker dankt duivenliefhebbers om hun steun

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Heel wat liefhebbers woonden de slotavond bij, en gelukkig niet alleen diegenen die van de enorme prijzenpot van de vlucht uit Sézanne mochten genieten. Hoogtepunten waren dan ook de uitreiking van die prijzen, de zaaltombola en de verkoop van de bons. Die bons hadden in voorverkoop via Pitts al een straffe aanloop genomen, tot grote tevredenheid van het comité dat zich met hart en ziel inzet voor de actie Kom op tegen Kanker. De hele avond lang waren die mensen in de weer om alles vlot te doen verlopen, en dat onder de leiding van nimmer aflatende Jean Hulshagen. De bons leverden uiteindelijk 10.805 euro op, met een gemiddelde van 175 euro per bon een echte topverkoping dus.
Mooie avond daar in de Altenaar, met de klassieke moppen van Jos Roofthooft, entertainend zoals weinigen dat kunnen, en met zelfs een liedje over de ‘Bekker’. Een minpuntje toch: de muziek mocht wat stiller, om de liefhebbers de kans te geven om op een normale manier te praten. Want praten en babbelen, dat is waarvoor de melkers nog het meest naar Alt-Hoeselt afzakken.
Dat vader en zoon Jans (Beyers) zich opnieuw van hun buitengewone positieve kant lieten zien, heeft zowat iedereen in de zaal mogen ervaren aan de prijzenpot voor de vlucht en de tombola.
Niemand ging met lege handen naar huis want Sint-Ferdinand Lummen bezorgde elke aanwezige een kilogram fruit, gratis.Het organiserend comité dankt alle liefhebbers, alle medewerkers in de lokalen, alle vrijwilligers voor vervoer en verzorging, de vervoerders, de sponsors Jo en Edmond Jans, LCB krant, Wara, duivenfotografie Vanoppen en de afdeling tuinbouw van Sint-Ferdinand Lummen. De Kankervlucht is een uitzonderlijk gebeuren in de Limburgse duivensport. Naar verwachting zal er dit jaar meer dan 10.000 euro naar Kom op tegen Kanker gaan. Hilde Neven van KOTK was dan ook in haar nopjes. 


Prijzenkast
De Kankervlucht staat bekend om zijn enorme prijzenpot.De provinciale winnaars ontvangen een trofee LCB en een foto van de winnende duif door Duivenforografie.be, geschonken door Patrick Vanoppen. De provinciale winnaars zijn Willy&Sandra Vrancken uit Kuringen (oude duiven), Bosmans-Leekens uit Beverlo (jaarse) en Surinx-Pletsers uit Nieuwerkerken (jonge). Dirk Leekens liet achteraf weten dat hij deze vlucht met de ogen toe had gewonnen. 


Gewestelijke winnaars:
ZUID-OOSTOUDE: NOELMANS-HELLINX SCHALKHOVEN (TV) en GERT RONDAGS SPOUWEN (NATURAPRIJS WARA)
JAARDUIVEN: HENRI & BETSY ROOX VELDWEZELT (TV) en JOHNY MORHAYE WELLEN (NATURAPRIJS WARA)
JONGE DUIVEN: RONDAGS GERT SPOUWEN (1000 €) en PETRE-ROBIJNS RIJKEL (NATURAPRIJS WARA)


OOST


OUDE: GUILLAUME WEUSTENRAAD MAASMECHELEN (TV) en DENNIS HAMERS MAASMECHELEN (NATURAPRIJS WARA)
JAARDUIVEN: DANNY HAMERS MAASMECHELEN (TV) en ETIENNE STASSEN DILSEN (NATURAPRIJS WARA)
JONGE DUIVEN: J & E MOORS NEERHAREN (1000 €) en RENE PEUSENS REKEM (NATURAPRIJS WARA)MIDDENOUDE: WILLY & SANDRA VRANCKEN KURINGEN (TV) en GEORGES & LUC HAYEN GORSEM (NATURAPRIJS WARA)
JAARDUIVEN: X & M THONE AS (TV) en DAAN REGO WIJER (NATURAPRIJS WARA)
JONGE DUIVEN: JOHAN & CHRIST ENGELBOS RUNKELEN (1000 € en NATURAPRIJS WARA)


WEST

OUDE: STEFAN MANTELS LUMMEN (TV) en RENE GEUKENS PAAL (NATURAPRIJS WARA)
JAARDUIVEN: BOSMANS-LEEKENS BEVERLO (TV) en ANTOON NEVEN LUMMEN (NATURAPRIJS WARA)
JONGE DUIVEN: SCHROYEN-HENDERIX HEUSDEN (1000 € en NATURAPRIJS WARA).


Heel wat aanwezigen op de slotavond hielden eraan om hun gelukwensen en dank over te brengen aan het organiserend comité. 
 

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven