Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Stefan Wutzmann - Sickte (Braunschweig) – Duitsland.

Geplaatst op 02/01/2018, Auteur: Pitts/PB


De kolonie van Stefan Wutzmann is de voortzetting van de vroegere combinatie Horst & Stefan Wutzmann, een tandem van Stefan en zijn grootvader Horst.
In de jaren ‘80 werd door grootvader Horst Wutzmann grote successen behaald met de bekende belgische rassen van Houben, Desmedt-Mathijs en Grondelaers op het hok.
De voorbije jaren werd de oude stam aangevuld, onder het impuls van Stefan, met duiven van o.a. Rik Cools – Ruislede (> 10 rechtstreekse), Flor Vervoortduiven (via Theo Lehnen-Nettetal), Antoon & Hilde Reynaert (via F.Schön – Ehingen), Vanoppen-Luyten - Herk, Dr.Ferdy Vandersanden- Veldwezelt en van het duitse tophok H. & I. Dieckmann – Ehrenburg.
Uit duiven van Dieckmann (origine Koopman) werd de huidige vaandeldrager van het hok Wutzmann geboren ; De 07288-06-152 werd in 2008 de 6e duitse asduif all-round, en werd in 2012 afgevaardigd naar de olympiade in Dortmund. Deze olypiadeduif 06-152 werd de stamvader van de huidige kolonie. De lijn van deze topduif vinden wij terug bij heel wat van de huidige prestatieduiven in Sickte.
Stefan speelt het totale weduwschap, waarbij zowel alle duivinnen, als duivers aan de wedstrijden deelnemen. De duivinnen komen na hun training binnen op het vlieghok, maar verhuizen tijdens de training van hun partners opnieuw naar hun verblijf in de aangrenzende voliëre, zodat de duivers op hetzelfde hok kunnen binnenkomen.

Door het veeleisende beroepsleven en doordat Stefan nu noodgedwongen alleen zijn duivenhok moet runnen, dient het duivenbestand drastich te worden beperkt.
Zo werden de voorbije jaren reeds een gedeelte van de jonge duiven verkocht (o.a. op de voorjaarsbeurs in Houten).

 
Kopers uit alle windstreken bewijzen de topkwaliteit op de hokken van Stefan Wutzmann

Zo kochten Tanja & Heinz Helbing een jonge duivin uit de stamvader 06-152, welk zich ontpopte tot een superkweekster die meerdere asduiven en winnaars in groot verband voortbracht. Deze duivin werd door Stefan teruggekocht om de lijn van de stamvader voort te zetten op de eigen hokken te Sickte.
Daniël Hagen kocht een jonge duivin in 2016 welke op 4 vluchten (170-350 km), 3 x per 20-tal vloog en asduif was in hun samenspel.
Cliff Stewart uit N-Ierland, kocht tijdens zijn bezoek in 2015 aan de beurs in Houten, 4 jonge duiven van Stefan Wutzmann, waarvan er 3 super presteerden, met kopprijzen tegen 1000-den duiven !
De comb. Vissen-Meiboom uit Huizen, Nl, behaalde de 13e plaats in de loodzware finale van de AS Golden Race met een 50 % Wutzmann (2 Grootouders zijn van hok Wutzmann),


Uit dezelfde kweekduiven biedt Stefan Wutzmann nu 20-tal zomerjongen aan, streng geselecteerd in de hand en uiteraard van schitterende origine.  

KLIK HIER voor naar de veilingen te gaan.

De veiling eindigt op woensdag 03/01/2018 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.

 

 

unknown.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven