Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Stijn Wijffels bouwt naarstig verder aan een gerenommeerd kweekhok

Geplaatst op 27/03/2024, Auteur: Pitts

stijn-wijffels-kopie.jpg | Pitts

Historiek

Het duivenverhaal ten huize Wijffels begint al van lang voor Stijn (32) geboren was; vroeger speelde peter Lucien Wijffels met de duiven, net als zijn broer Gerard Wijffels en zijn nonkel Jules Sintobin. Vooral deze laatste boekte in die tijd grootse successen.

Vader Guy Wijffels speelde reeds van jongs af aan samen met Lucien op de snelheid. Later sprong ook Stefanie, de zus van Stijn, op de kar en met hun drieën speelden ze de pannen van het dak op de snelheid, noem het maar gerust snelheidsspecialisten! Ook Stijn begon zich meer en meer bezig te houden met de duiven en speelde een tijd samen met zijn zus in tandem, tot zij ging studeren en jammer genoeg minder tijd had voor de duiven. Toen werd het voor het eerst ‘Stijn Wijffels’ alleen, weliswaar met de hulp van vader Guy. De snelheidsvluchten maakten stilaan plaats voor de halve fond en fondvluchten. Er werden duiven bijgehaald voor die afstanden, er werd gekweekt en getest, mét mooie resultaten!

Toen Stijn en zijn echtgenote hun zinnen zetten op een slagerij, werd er gerenoveerd en verbouwd en de duiven moesten wijken voor zijn beroep als zelfstandig slager. Vader kon aanvankelijk de duiven nog alleen de baas, maar hoe beter de slagerij begon te draaien, hoe meer uren ook hij klopte tot er amper nog tijd overbleef om met de duiven te spelen… Enkele jaren geleden volgde als logisch resultaat dan ook de totale verkoop van deze kolonie.

 

Herstart met een duidelijk doel

Maar de duivenmicrobe is onverwoestbaar en in 2022 besloten Stijn en Guy om toch te herstarten met nieuwe duiven en nieuwe lijnen… Er werd aangeklopt bij diverse topliefhebbers met als doel een gerenomeerd kweekhok op te richten en de jongen daarvan te testen bij andere liefhebbers. Hierbij hopen ze uiteraard vooral dat de liefhebbers lukken met hun duiven en als het eens tegenslaat kunnen degenen die er duiven aankochten altijd terecht bij vader en zoon Wijffels. 

Naast de verkoop van de jonge duiven worden er enkele gehouden om als liefhebberij nog mee te spelen in Hulste, waar de kindjes van Stijn (Lucie en Tuur) zeer graag mee gaan op het hok en helpen met het onderhoud.

 

De voornaamste rassen

  • Gebroeders Dekkers (NL) ouders mét prestaties
  • Clicque Gino (Wevelgem): uit de beste lijnen: Golden Prince, Devil Prince, Prince Rudy,…
  • Jos Thoné (Niel-bij-As): de gekende lijnen zoals Avril, Avros, Mora,…
  • Rino Verheye (Aalbeke): een super inteeltkoppel broer x zus super asduif, al bewezen Top koppel!
  • Marc De Cock (temse): uit zijn beste lijnen: Double Remco, Rockefeller, Mister Tulle, Bold Eagle, Johan 275,…
  • Team Platteeuw (Rumbeke): Lijnen zoals New General, Lady OZO, Goodly,….
  • Verder nog rassen van Bert Vandenberghe, Gaby Vandenabeele,…

De meeste van deze ouders komen rechtstreeks van bij de liefhebbers die genoemd worden (zie ook aan de stambomen van de ouders die bij de jongen staan)

 

Referentie Marc De Cock - "Double Remco"

Beste Stijn, bij deze wens ik U te danken voor de eerlijke bediening

 "Double Remco", door mij gekweekt en gespeeld , behaalde titel van 4e nationale asduif op de fond in 2019

Zijn vader bekwam ik van U waarvoor mijn oprechte dank

In bijlage vindt U de stamkaart en de prijslijst die deze crack bij elkaar heeft gevlogen.

Ik wens U nog veel duivensucces en een geslaagde verkoop.

Sportieve groeten,

Marc De Cock

afbeelding1.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven