Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

The Black and white collection

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


The Black and White collectie

 

Topduiven kweken is niet simpel. Witte toppers kweken is nog veel moeilijker! Zeker als je weet dat niet de kleur maar de prestaties het selectiecriterium zijn. Maar in ons Kweek Center zijn ze te vinden. Klasse witte of koolzwarte duiven die kop kunnen vliegen tot 500 km!

 

Klasse zat

Stambomen vol met topvliegers of kwekers die hun kunnen ruim bewezen hebben. ‘De Zwarte’ en ‘Het Zwart Tikske’ van Leon Jacobs. Uit de lijnen van de ‘178’ en ‘231’ van Engels. ‘Het witteentje’ van Wim Moens(kleinzoon van de witteen, ook al van Engels). ‘De Zwarte’ van Serre-Vanhoudt uit de lijn van de wereldvermaarde ‘De Kaasboer’ van Gaston Van De Wouwer. Uit de ‘68’ van Johny Janssen. ‘De Flits’ van Pros Roosen. ‘De Mont Ventoux’ van Marc Vlaminck. ‘De Kannibaal’ van Dirk Van Dyck. ‘De As’ van Clerinx. Snelheidkampioen Van Nederpelt tekent present,net als ‘Mister Marseille’ Robert Van Eycken.

 

En alsof dat nog niet volstaat

Dat was al een indrukwekkend rijtje toppers. Tel daar nu ook nog de klasbakken van het hok van Rudi Hendrikx in Maasmechelen bij en je bekomt een mix van puur talent. De topkweker ‘Witte Favoriet’ (2de en 3de op Gien, 4de-5é en 16de uit Melun,17de vanuit Toury, enz…). Uit de lijnen van de topvliegers: ‘De Gek’ (2de nat Bourges), ‘Poco Loco’ en ‘Jonge Indurain’(beiden 5 keer 1ste). De topkweekster ‘Wiky’(5de asduif MKFV fond). ‘Ibrahimovic’ (2de S-N Argenton). ‘Casillas’ en ‘Federer’. ‘De Verschrikkelijke (klzn van Olympiade Bazel en Gran Canaria). Sury (2de nat Gueret van 10203 duiven).

 

Witte of zwarte duiven? Met zekerheid en ook enige trots durven we te stellen dat je nergens betere zal vinden!!!

De veiling eindigt op woensdag 19/10/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

 

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 16 oktober 2016 van 10-13u.

 

Klik hier om naar de veilingen te gaan

 

Een van de toppertjes uit de veiling. Koop 15 Deze jonge duiver, ‘Witte Gaston’, is een kruising van ‘De Witte’ lijn van Hendrikx x de fameuze ‘Kaasboer’ lijn van Gaston van de Wouwer. De vader is de Hendrikx duiver 487/14.

Als moeder zien we ‘Gastien’ en haar vader is een inteeltproduct op ‘De Kaasboer’ van Van De Wouwer, hier gekruist met de ‘231’ lijn van Engels. Moeders moeder is een directe Robert Van Eycken duivin uit het hok van ‘Mister Marseille’.


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven