Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Thibaud Lesire: gooit grote ogen met zijn "Porsche"-lijn

Geplaatst op 17/02/2024, Auteur: Pitts


Thibaud begon zo’n 25 jaar geleden met de duiven te spelen. Aan de basis van de mooie resultaten die werden behaald lagen de snelheidsduivels van de gekende tandem Thibaut-Boons uit Sombreffe. Tot 2018 werd op knap niveau gespeeld met onder andere 1ste Provinciale Asduif Snelheid Jaarlingen KBDB, 2de Provinciale Asduif Snelheid Jaarlingen KBDB, 3de Provinciale Asduif Snelheid Oude KBDB en 20ste Nationale Asduif Snelheid KBDB.

Begin 2019 zorgden grote veranderingen in het professionele leven ervoor dat de stofjas tijdelijk aan de haak moest worden gehangen. De opening van een winkel voor huisdieren en duiven onder het merk “Poils et Plumes” te Waret-la-chaussée Eghezée. Thibaud nam toen de moeilijke beslissing om zijn hele kolonie, met uitzondering van drie duiven, te verkopen.

En zoals bij zovelen bleek de duivenmicrobe hardnekkig uit te roeien want toen alles weer stabiel was op werkvlak, werden terug duiven aangeschaft. Hij ging hiervoor terug op zoek naar zijn oude stam en vond deze terug bij diverse liefhebbers die destijds hadden gekocht van zijn totale verkoop. Bovendien werd ook onmiddellijk nog versterking bijgehaald, waardoor het hokbestand nu gevormd wordt door duiven met origine van

  • Thibaut-Boons (de asduiven van Thibaud en de oude duiven “Pros”, “Nels”, “Red Bull”...)
  • Gino Clicque (via Jean-Marc Thibaut) zijn “choco”, “Golden Prince”
  • AT Breedingloft (“White Beauty”, “Best Kittel”)
  • Wouters Marcel (“Den Ad”, “Extreem”, “Leeuw”…)
  • Pipa Elite Center (“Porsche 911”, “Prins Porsche”, “Jana”…)
  • “Olympic Rico”

In 2021 werden “voor de fun” een paar jonge duiven gespeeld die het meer dan behoorlijk deden en in 2022 speelde Thibaud slechts 5 duivers die hem meteen een aantal overwinningen en een prijzenpercentage van 75% opleverden. Het seizoen 2023 begon dan weer in mineur toen zijn beste vlieger “Le Kev” werd gepakt door een roofvogel. Thibaud besloot de anderen niet meer te spelen en opnieuw te beginnen met jonge duiven van 2023. Ondanks de drukte in de winkel en de beperkte tijd die aan de duiven werd gespendeerd, mocht hij toch spreken van een degelijk seizoen want met deelname aan slechts 6 vluchten maakte de jonge duiven-ploeg 105 prijzen van 203 inkorvingen, met oa:

Momignies 303 duiven: 1,6,7,8,9,10,12,13,20,21,24… (22/36)

Laon 253 duiven: 9,10,12… (16/33)

Momignies 232 duiven: 4,26… (16/33)

foto.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven