Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Tot 2/11/2016: de totale verkoop van de kolonie Henri en Betsy Roox

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Henri en Betsy Roox (Veldwezelt): 13 prijzen op 13 inkorvingen? Da's niet goed genoeg hé menneke!!!

 

De totale verkoop van de kolonie Henri en Betsy Roox zal wellicht bij velen vraagtekens oproepen. Aan de resultaten zal het duidelijk niet gelegen hebben. Die waren ook afgelopen  seizoen weer uitstekend met o.m. vier gewestelijke zeges en tal van ereplaatsen in provinciale en nationale wedstrijden. De reden waarom deze super gedreven melker, gezegend met een echte winnaarmentaliteit, ermee stopt is dat hij er zich niet langer mee kan verzoenen dat hij door het huidige spelsysteem zowel provinciaal en al heel zeker nationaal, niet of nauwelijks aan de bak kan komen omwille van zijn ongunstige ligging.

Een totale verkoop.

Totale verkopen durven soms voor gefronste wenkbrauwen zorgen. Henri laat er echter niet de minste twijfel over bestaan. Er zijn talrijke liefhebbers die me gevraagd hebben om eerst iets aan hen te verkopen. Maar dat doe ik niet. Alles gaat enkel en alleen weg via Pitts.

Zeer strenge selectienorm.

Henri staat bekend als een secure en een enorm strenge selectieheer. De jonge duiven moeten minstens drie keer per tiental hebben gevlogen en daarvan minstens één keer een echte kopprijs. Henri: “ik heb er vorig jaar eentje weggedaan die 13 op 13 had gevlogen, maar slechts twee keer per tiental…...”

Een eigen stam

In de loop der jaren heeft Henri een eigen stam opgebouwd. Vooral met duiven van vriend en neef Hubert Caenen. Aangevuld met een ronde late van Harie Geraerts, de coiffeur uit Neeroeteren. Henri kocht ook alle jaren bons van prima liefhebbers zoals van Jos Thoné (As), Jean Duchateau (Spouwen), Roger Bruninx (Membruggen), Leon Geelen (Veldwezelt), Vanlint en Herbots. Het ging telkens om late jonge die onmiddellijk op de kweek werden gezet. Bijzonder was ook de relatie met wijlen Pros Roosen, van wie Betsy naar verluidt alles gedaan kreeg.

Dit is een veiling waarbij de belangstellenden weinig of geen risico lopen. Alle duifjes hebben namelijk de ultrastrenge selectienorm gehaald.

Binnen enkele dagen krijgt u een meer uitgebreide reportage over deze topspeler.  

De veiling start op 24/10/2016 om 20u en eindigt op woensdag 02/11/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min. 
Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 30 oktober 2016 van 10-13u.

  
Henri en Betsy Roox (Veldwezelt): Dertien prijzen op dertien inkorvingen? Da's niet goed genoeg hé menneke !!! 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven