Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

TOTALE VERKOOP Sven De Meuter

Geplaatst op 05/02/2024, Auteur: Pitts


Met het oog op de internationale wedvluchten werden de voorbije jaren serieuze investeringen gedaan ten huize De Meuter. Van goede vriend en leermeester Danny Vagenende kwamen diverse beloftes naar de hokken in Merchtem met de bedoeling een kweekploeg uit te bouwen voor de internationaals. Intussen stamt bijna het volledige hok af van Vagenende. Deze bekende Barcelona-virtuoos uit Schellebelle hielp Sven ook jaarlijks met de kwaliteitscontrole en selectie.

Echter, omwille van zijn intense job als zelfstandige en een drukke gezinssituatie met de hobby's van de kinderen, bleef er amper tijd over om de duivensport naar behoren te kunnen beoefenen. Er werd amper gespeeld en uiteindelijk werd besloten de knoop door te hakken en alle duiven in veiling te brengen. Op aanraden van Danny Vangenende himself, gingen we met Pitts op bezoek bij De Meuter en troffen er tot onze verheugenis de superieure kwaliteit aan die ons vooraf beloofd werd!

 

In de verkoop zitten vele afstammelingen van "de Notaris" 2176419-2009 (die nog steeds bevrucht!), gekocht op de verkoop van niemand minder dan Notaris Jan Dons: een zoon van "Rode Vagenenede" broer van de 1ste Internationaal Barcelona 2008.

Daarnaast werd ook "Safier" gekocht uit de verkoop van Danny Vagenende zelf: de absolute favoriet van Danny en een super kweekduivin!

Verder kwam mooi materiaal van Francois Struyf, waaronder een afstammeling van zijn "Molenaar" die een belangrijke rol speelt in de kweek.

Verder vervolledigen de toplijnen van Erik Joris en Jelle Jellema het plaatje.

 

Enkele resultaten

Rieux-Minervois (bij extreem warm weer)

  • 18 prov. 291 duiven
  • 225 nat 2643 duiven

 

Aurillac (bij extreem warm weer)

  • - Prov 39-43-47-84 van 342 duiven
  • - Nat 349- 407-459- 746 van 3004 duiven

 

Op Barcelona, waarvan we weten dat het elk jaar een stevige kuitenbijter is, werd in 2023 nog dik in de prijzen 2 op 4 gepakt.

 

de-meuter-sven.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven