Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Totale verkoop topkolonie De Bruycker-De Craene (Eeklo) OKTOBER 2020!

Geplaatst op 27/06/2020, Auteur: Pitts

94865-16665-de-bruycker-detaillarge-detaillarge.jpg | Pitts

Van midden tot eind oktober 2020 organiseert Pitts deze totale verkoping van één der beste halve fond-kolonies die jarenlang de vluchten domineerde in het Meetjesland én op provinciaal en nationaal niveau. Een veiling boordevol topduiven van ongeziene kwaliteit, inclusief “Alex”, de nationale winnaar La Souterraine 2015! Meer info volgt!

Hierbij alvast enkele mooie woorden van Astère Vergotte, goede vriend van wijlen Antoine De Bruycker, zelf topliefhebber én getuige van de superieure kwalitet van het ras De Bruycker-De Craene.

 

Een vriend ging van ons/mij heen.

DE BRUYCKER ANTOINE, EEKLO

Voor alle duidelijkheid was hij spelend onder de benaming "De Bruycker-De Craene" 04 April, daags na mijn verjaardag kreeg ik het bericht dat een goede, sportieve vriend van mij was overgegaan. Dergelijk bericht doet pijn.

Antoine De Bruycker, was er plots niet meer. 12 dagen hiervoor zat hij nog nij ons in de keuken aan tafel en maakten we plannen voor het volgend vliegseizoen, waar hij zo hoopvol naar uitkeek. Een hok bewezen oude duiven en een hok uitgeselecteerde 2-jaarse waren meer dan beloftevol, de jaarlingen geselecteerd tot op het bot, want de gezondheid van Antoine liet niet meer toe veel duiven te houden. En ze zaten perfect! Meermaals gingen we samen op het hok om onze gedachten te bundelen. Toekomst zag er succesvol uit. Maar een mens schikt maar God beslist wordt soms gezegd en dit is meermaals waarheid. Begin dit seizoen kregen we Corona over ons heen, oei... Antoine was als long- en hartpatiënt een risicopersoon. Ik kreeg telefoon van zijn vrouw Yvonne dat hij was opgenomen in het ziekenhuis met corona, mijn hart klapte dicht. Ik durfde niet te antwoorden aan haar, maar ik vreesde het ergste, jammer maar mijn vrees werd na enkele dagen werkelijkheid: Antoine was niet meer. Een duivenliefhebber met superieure duiven, met uitzonderlijke resultaten, een beste vriend was niet meer. Zelfs wij als nauwe vriend konden van hem geen afscheid nemen, slechts 15 personen mochten op zijn uitvaart aanwezig zijn, zelfs niet zijn ganse gezin, kinderen, kleinkinderen konden afscheid nemen, ook zijn vele vrienden en collega's duivenliefhebbers die hij geholpen had aan goeie duiven moesten verstek laten, zoiets doet pijn.

Maar de realiteit blijft en het leven gaat verder.... hoe dan ook.

Zijn vrouw, een sterke persoonlijkheid verzorgt zijn kolonie perfect verder. Soms belt ze eens: “kom eens kijken als alles ok is op de hokken”, bezorgd als ze is... Iedere dag een vers gepoetste drinkpot, aangepast voeder en mineralen, niks ontbreekt bij de verzorging. Hoewel ze ze staat er niet plots alleen voor, sinds een paar jaar verzorgde zij alle duiven en zette Antoine de speelstrategie uit, ze waren een perfect team, correctie, een perfect duiven-team!

Door het onverwachte heengaan van Antoine komt nu een einde aan de duivensport in de Kerkstraat 81 in Eeklo. Wat moet er nu gebeuren met deze superkolonie duiven, was de hamvraag. De kolonie bestaande uit een 200-tal duiven, mét nationale winnaar, provinciale winnaars, asduif provinciaal & Meetjesland en lokaal op het hok aanbieden, dan komen velen met wensen en vragen. Aan alle wensen voldoen is niet mogelijk; daarom hebben Yvonne & familie en misschien ook door mijn tussenkomst gekozen om alle, maar dan ook ALLE duiven totaal aan te bieden op de veilingsite Pitts. Vooropgestelde datum, onder voorbehoud oktober 2020. Dat dit een topveiling wordt op deze site staat zo goed als vast. Op deze wijze krijgt iedere sportvriend de kans aan deze gouden duivenbron te putten tegen verantwoorde prijzen.

Dat ontelbaren succes hadden met zijn duiven zal ik in een volgend schrijven vermelden, ikzelf hoor daar in elk geval zeker bij.

 

Sportieve groeten,

Astère pigeons

 

94865-16665-de-bruycker-detaillarge-detaillarge.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven