Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Totale verkoop van alle duiven van René Bosmans uit Peer

Geplaatst op 01/11/2017, Auteur: pItts/PB


Het duivenseizoen 2017 was voor René veelbelovend gestart. Zoals gewoonlijk werd er gewacht tot de maand mei om de oude en jaarlingen op gang te trekken. De duiven kwamen vlot naar huis van 200 km en er werd met veel hoop uitgekeken naar de komende hafo.  Jammer genoeg liet enkele weken later de gezondheid het afweten en kon er niet veel meer worden gespeeld. De jonge duiven werden nog geleerd tot 120 km, maar zouden hun chipring pas krijgen vanaf 200 km.

Op 20 juli 2017 kwam het verschrikkelijk nieuws van het overlijden van René op 65-jarige leeftijd. De joviale en goedlachse duivenkampioen zal worden gemist door zijn clubgenoten en vele vrienden.

Als in 1976 René en Godelieve Bosmans zich vestigden in Peer, staat er ook snel een duivenhok. Er werd snelheid gespeeld en met groot succes.
Vanaf 1998 wilde men zich meten met de hafo-spelers van de regio. Er werden 2 uitstekende kweekduivinnen gehaald bij Jean Kuyks in Berbroek, die toen op enkele jaren 7 provinciale overwinningen binnenhaalde. Ook bij Romain Schots in Halen werden uitstekend kweekmateriaal gehaald. Gekruist met de eigen stam van René (o.a. de Dikke met 4 x top 10 tegen > 2000 duiven)werden de vliegresultaten naar nog hoger niveau getild.
De echte doorbraak kwam er toen René in 2008 de nederlander (wijlen)Rinus van Bohemen leerde kennen. Er werden jongen van diens stamduiven gekocht en de trein was vertrokken in Peer ! Na 10-tallen ereplaatsen resulteerde dit in de provinciale overwinning op Poitiers 2013 met de unieke crackduif 560/11 (in deze verkoping).
Zowel de “provinciaal” als zijn broers en zusters bleken geweldige nakweek te geven met de nederlandse “van Bohemen”-duiven. De resultaten vindt men in het verkoopprogramma en op de pedigrees.

 

  • Deze kijkdag van deze duiven zal doorgaan in: “De Luman”, Schulensebaan 5, 3560 Lummen van 11:00 uur tot 13:00 uur.
  • KLIK HIER voor naar de veilingen te gaan.
  • De veiling eindigt op woensdag 01/11/2017 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven