Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Totale verkoping van de klassevolle Hafo-kolonie van wijlen Robert Spruyt (OLV-Waver).

Geplaatst op 28/12/2017, Auteur: Pitts/PB


Totale verkoping van de klassevolle Hafo-kolonie van wijlen Robert Spruyt (OLV-Waver).

Na een uitstekend duivenseizoen 2017 had Robert Spruyt de gebruikelijke strenge selectie van zijn vlieg- en kweekduiven doorgevoerd en de +/- 40 overgebleven duiven vertoefden in de luchtige volières te OLV-Waver. De rui verliep voorspoedig en Robert keek reeds uit naar de vroege kweek 2018.  Het noodlot sloeg echter toe.  Na een mooie herfstdag werken in zijn groententuin, sloeg het noodlot toe en overleed Robert plots  in zijn slaap. Omdat de echtgenote en kinderen niet in de mogelijkheid zijn om de duiven-hobby van vader verder te zetten, dienden de duiven zo snel mogelijk verkocht te worden.  De familie Spruyt schonk het vertrouwen aan Pitts om de duiven verder te selecteren en in hun naam te verkopen.  
Omdat de duiven reeds streng gezift waren door Robert zelf, samen met zijn vriend Michiel (Jan) Vandoninck,  werden slechts enkele té oude duiven niet weerhouden en komt dus het gehele hokbestand in de veiling.
  
Rassen
Buiten een uitstekende kweekduif van Schroeven-Hermans (Molenstede)en een kweekduivin van Raf & Lars Luyckx (Geel)  bestaat het hok voor 90% uit duiven van vriend Michiel (Jan) Vandoninck uit Meerhout. Op korte tijd hadden de klassevolle Vandoninck-duiven door hun uitstekende prestaties het vroegere oude ras naar de soeppot verwezen. Er werd bij Vandoninck rijkelijk geput uit de lijnen van de “Blauwe Eyckmans”. Een broer van de “Jongen Eyckmans (2 x 1e prov), nl. de “dikke 332/08” werd de stamvader van het hok van Robert Spruyt. Jammer genoeg bevruchtte deze stamduif in 2017 reeds onregelmatig en zit hij eerlijkheidshalve niet in de verkoop. Omdat bijna alle duiven een Vandoninck-afstamming hebben werd Michiel Vandoninck bereid gevonden om overzichtelijke pedigrees op te stellen op basis van het kweekboek van Robert.

Resultaten
Uitslagen belandden bij Robert Spruyt snel bij het oude papier. Van zijn kleine vliegploeg wist hij wel uit het hoofd welke duiven hun plaatsje op het vlieg- en kweekhok verdienden na het seizoen !  Buiten enkele resultaten, die werden teruggevonden door vrienden, kunnen wij u dan ook weinig gefundeerde info hieromtrent geven.

Totale Verkoop
Vanaf 25/12/17 tot 03/01/18 komt de totaliteit van de duiven van Robert Spruyt, via Pitts, dus binnen bereik van iedereen die zijn hok wil versterken met oerdegelijke duiven voor de ééndaagse fond. Deze duiven zouden normaal nooit te koop komen, maar het noodlot heeft er anders over beslist !

 

Klik hier voor naar de veilingen te gaan.

De kijkdag van deze duiven zal doorgaan op zondag 31/12 in: “De Luman”, Schulensebaan 5, 3560 Lummen van 11:00 uur tot 13:00 uur.

De veiling eindigt op woensdag 03/01/2018 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.
Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven